search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Λιμάνια – Πλοία: Τι έγινε την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των μετακινήσεων (Photos)

25.05.2020 16:36
Λιμάνια – Πλοία: Τι έγινε την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των μετακινήσεων (Photos) - Media

 

Αυξημένη ήταν η κίνηση στα πλοία κατά την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των μετακινήσεων από και προς τα νησιά. Εν συγκρίσει με το προηγούμενο διάστημα της απαγόρευσης, όλα τα πλοία που ταξίδεψαν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, πλησίασαν σχεδόν το απόλυτο του μειωμένου πρωτοκόλλου μεταφοράς επιβατών στο 50% της δυναμικότητάς τους.

Σύμφωνα με το cyclades24,gr, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, Λιμενικοί και πληρώματα προχώρησαν στην τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, αναλαμβάνοντας τη θερμομέτρηση των επιβατών, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, ενώ εντός των πλοίων τηρήθηκε η απόσταση του 1,5 μέτρου, αλλά και η χρήση ιατρικής μάσκας από τη μεγάλη πλειοψηφία των επιβατών.

Σε ότι αφορά την πληρότητα, το «Blue Star Naxos», που πραγματοποίησε δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για Πάρο – Νάξο- Δονούσα – Αιγιάλη – Αστυπάλαια, είχε περισσότερους από 800 επιβάτες, και περίπου 180 οχήματα.

Επίσης, για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός», που ταξίδεψε από τον Πειραιά το δρομολόγιο για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα, πλησίασε τους 500 επιβάτες που είναι και το όριο του μειωμένου πρωτοκόλλου του.

Από το λιμάνι της Ραφήνας για το «Super Ferry II» με προορισμό Άνδρο – Τήνο – Μύκονο η πληρότητα έφτασε στο 90% του μειωμένου πρωτοκόλλου.

Μόνιμοι κάτοικοι και ιδιοκτήτες εξοχικών

Κατά την πρώτη ημέρα ελεύθερης μετακίνησης με πλοία, οι ταξιδιώτες προς τα νησιά ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είτε μόνιμοι κάτοικοι, είτε ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.

Ο αριθμός των επιβαινόντων δεν αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή τις επόμενες ημέρες. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, είναι δεδομένο ότι η κίνηση προς τα νησιά θα αυξηθεί.

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένονται από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Ασκήσεις ετοιμότητας και πλωτά ασθενοφόρα

Λογικά, στο ξεκίνημα του επόμενου μήνα τα νησιά θα αρχίζουν να υποδέχονται κόσμο, κάτι το οποίο έχει θέσει τις αρχές σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα.

Για τον λόγο αυτό το ΕΚΑΒ ξεκινά ασκήσεις ετοιμότητας στα νησιά ενόψει τουριστών και στις κυκλάδες ο πρώτος σταθμός είναι η Σύρος.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων του ΕΚΑΒ στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Νησιωτικής χώρας ονομάζεται “Είμαστε σε Ετοιμότητα & Εκπαιδευμένοι… Μένουμε Ασφαλείς”.

Για το θέμα αντιμετώπισης τυχόν κρούσματος κορονοϊού σε μικρό νησί ο υπουργός έχει αναφέρει ότι το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής τριών ακόμη (δύο στις Κυκλάδες και ένα στη Ρόδο).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24