05/07/2020 09:01:13

Νευράκια στη Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι ζητούν ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης

Νευράκια στη Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι ζητούν ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης - Media
 
Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) ζήτησε κυβερνητική ενημέρωση του κοινοβουλίου από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ εντός αυτής της εβδομάδος σχετικά με την πρόταση δημιουργίας Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ύψους 500 δισεκατομμυρίων.
 
«Η καγκελάριος Mέρκελ πρότεινε από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο (Εμανουέλ) Μακρόν μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Η γερμανική συμμετοχή είναι σημαντική και άπτεται προδήλως των κανόνων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό», αναφέρει σε επιστολή του ο πρώτος κοινοβουλευτικός διευθυντής του Φιλελεύθερου κόμματος Μάρκο Μπούσμαν προς τον επικεφαλής του γραφείου της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, η οποία του απεστάλη σήμερα και η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).
 
«Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο είναι ο νομοθέτης του προϋπολογισμού. Ο νόμος για τον προϋπολογισμό είναι προνόμιο του Κοινοβουλίου. Στη θεμελιώδη αυτή συνταγματική αρχή δεν άλλαξε τίποτα η κρίση του κορονοϊού» τονίζει στην επιστολή του ο Μπούσμαν.
 
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να πληροφορήσει λεπτομερώς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο γα τα σχέδιά της, διοτι χωρίς την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, τα χέρια της κυβέρνησης θα είναι δεμένα από το Σϋνταγμα», καταλήγει ο φιλελεύθερος πολιτικός.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.