search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:59
MENU CLOSE

Ανήθικα μέτρα

30.07.2012 08:34

Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τους αρχηγούς, είναι καταστροφή για την κοινωνία και, μετά τις – ο Θεός να τις κάνει – διακοπές των εργαζομένων, από τον Σεπτέμβρη, αναμένονται μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και συγκρούσεις.

Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τους αρχηγούς, είναι καταστροφή για την κοινωνία και, μετά τις – ο Θεός να τις κάνει – διακοπές των εργαζομένων, από τον Σεπτέμβρη, αναμένονται μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και συγκρούσεις.

Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες για να καταλάβει κανείς ότι, με αυτές τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, προκύπτουν τέσσερα συμπεράσματα:

1) Για μια ακόμα φορά τα μέτρα πέφτουν στις πλάτες εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, συνταξιούχων. Η κοινωνία, που βιώνει την κρίση στα όρια της εξαθλίωσης, βλέπει να φορτώνονται στις πλάτες της οι αμαρτίες, εδώ και χρόνια, όλου του οικονομικού και πολιτικού συστήματος.

2) Οι αποφάσεις που παίρνει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, στερούνται οποιασδήποτε ηθικής βάσης, αφού προεκλογικά μιλούσαν για πάγωμα των μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση και τώρα αποφασίζουν μέτρα – ταφόπλακα της κοινωνίας, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τα αντέξει.

3) Αυτή η ανήθικη στάση των τριών πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη – που άλλα είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές και άλλα αποφασίζουν τώρα –, πλήττει ακόμα πιο βαθιά την ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, με αποτέλεσμα την ενίσχυση ακραίων πολιτικών φαινομένων στην πολιτική ζωή (φασιστικές αντιλήψεις, ρατσισμός, ξενοφοβία, κρούσματα βίας).

4) Η πρακτική αυτή θα αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της συγκυβέρνησης, η οποία, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αντιδράσεις, θα δείξει πολύ γρήγορα σημάδια αποσύνθεσης, αρχής γενομένης από την άρνηση βουλευτών και των τριών κομμάτων να ψηφίσουν στη Βουλή τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη λοιπόν. Οι πλατείες ας δώσουν ξανά το δικό τους μήνυμα, με στόχο να βάλουν φρένο στα «ισοδύναμα μέτρα» της συγκυβέρνησης.

Γιατί τα μέτρα αυτά με το μόνο που είναι ισοδύναμα είναι με τον όρο «αναλγησία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56