search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:23
MENU CLOSE

Φυλακές Νιγρίτας: Σωφρονιστικός σέρνει καρότσι με σοκολάτες και γαλακτομπούρεκο για κρατούμενο (Video/Photos)

26.05.2020 07:10
Φυλακές Νιγρίτας: Σωφρονιστικός σέρνει καρότσι με σοκολάτες και γαλακτομπούρεκο για κρατούμενο (Video/Photos) - Media

 

Ότι η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές δεν είναι αυτή που θα έπρεπε είναι γνωστό, καθώς ελάχιστα παραπέμπουν σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Πέρα από τις τρομερές ελλείψεις και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων, στις φυλακές η προβληματική κατάσταση επεκτείνεται και στις «στρεβλές» σχέσεις και τις «συμμαχίες» που αναπτύσσονται αρκετές φορές μεταξύ σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω, είναι τα όσα αποτυπώνει ένα βίντεο που καταγράφηκε περίπου 10 ημέρες πριν την έφοδο της αστυνομίας στις 23 Μαΐου, στις φυλακές Νιγρίτας, όπου πριν από λίγα 24ωρα εντοπίστηκε ολόκληρη… οικοσκευή σε κελιά κρατουμένων.

Στο βίντεο που μετέδωσε το OPEN φαίνεται ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να συνοδεύει σύζυγο κρατούμενου σπρώχνοντας ένα καρότσι γεμάτο «καλούδια».

Κατά τις πληροφορίες στο καρότσι βρίσκονταν από σοκολάτες και αντισηπτικά μέχρι κρέατα, όσπρια και ένα ταψί με γαλακτομπούρεκο!

Τόσο ο υπάλληλος όσο και ο διευθυντής της φυλακής απομακρύνθηκαν από τη θέση τους και λίγες μέρες μετά ακολούθησε η αποκαλυπτική έρευνα των αστυνομικών, οπότε και αποκαλύφθηκαν ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ. οικιακός εξοπλισμός και είδη κουζίνας, γυάλινη πρόσοψη τζακιού, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης κ.λπ.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 30 κρατούμενων ενώ είναι σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα για την προέλευση και την εισαγωγή των ψυγείων και των ηλεκτρικών συσκευών στο Κατάστημα κράτησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:23