search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Ευχάριστα νέα για τουρισμό: Η Γερμανία άρει νωρίτερα την ταξιδιωτική απαγόρευση προς ευρωπαϊκές χώρες

26.05.2020 08:58
Ευχάριστα νέα για τουρισμό: Η Γερμανία άρει νωρίτερα την ταξιδιωτική απαγόρευση προς ευρωπαϊκές χώρες - Media

 

Η Γερμανία σκοπεύει να χαλαρώσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης μετά τις 29 Ιουνίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από όσο είχε σχεδιαστεί αρχικά, και να άρει από τα μέσα Ιουνίου την ταξιδιωτική απαγόρευση για 31 ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που τα γερμανικά κρατίδια συζητούν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την περαιτέρω χαλάρωση του lockdown που υιοθετήθηκε τον Μάρτιο με στόχο την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων θα προσπαθήσουν αύριο Τετάρτη να καταλήξουν σε συμφωνία με τη Μέρκελ για το πώς θα προχωρήσουν, ισορροπώντας μεταξύ της επανεκκίνησης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, που είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ζητήσει να επιδείξουν σύνεση και έχει προειδοποιήσει για ένα νέο κύμα μολύνσεων από την covid-19.

Ωστόσο η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη προσχέδιο εγγράφου το οποίο ακόμη δεν έχει εγκριθεί από τα κρατίδια, αναφέρει ότι η Μέρκελ υπέκυψε στις πιέσεις των πρωθυπουργών των κρατιδίων για να χαλαρώσει νωρίτερα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, στις 29 Ιουνίου αντί για τις 5 Ιουλίου.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

Η Bild επισημαίνει ότι στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων ή των μελών δύο νοικοκυριών.

Όμως από τις 29 Ιουνίου και μετά δεν θα υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκεπτών που θα μπορούν να δέχονται οι πολίτες στα σπίτια τους, με την προϋπόθεση να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής χώρος ώστε να διατηρούν όλοι τις απαραίτητες αποστάσεις, όπως και αρκετός καθαρός αέρας.

Από την πλευρά του το dpa μετέδωσε ότι το Βερολίνο σκοπεύει να άρει στις 15 Ιουνίου την απαγόρευση που είχε εκδόσει για τα τουριστικά ταξίδια προς 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την επιδημία του κορονοϊού.

Ένα κείμενο για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, στο οποίο ενδέχεται να συμφωνήσει το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη, αναφέρει ότι το Βερολίνο επιθυμεί να επιτρέψει ξανά τα ταξίδια αναψυχής προς τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ καθώς και στη Βρετανία, όπως και στις τέσσερις χώρες εντός του χώρου Σένγκεν που δεν ανήκουν στο μπλοκ: την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Στο μεταξύ διαμάχη ξέσπασε το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία όταν ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο δήλωσε ότι σχεδιάζει τη γενική άρση των μέτρων περιορισμού, περιλαμβανομένων των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Άλλα κρατίδια, ανάμεσά τους και η Βαυαρία που έχει πληγεί πολύ από την επιδημία της covid-19, θέλουν να διατηρήσουν σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03