search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:52
MENU CLOSE

Καιρός-προειδοποίηση: Iσχυρά φαινόμενα με ενισχυμένες ριπές ανέμων – Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις (Χάρτες)

26.05.2020 11:13
20200526_rain

 

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 26/05 και έως το πρωί της Τετάρτης 27/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών της χώρας καθώς και στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θράκη και από τις βραδινές ώρες κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27/05 καθώς και οι περιοχές όπου η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη.

Έντονη αναμένεται να είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα (αστραπές/κεραυνοί). Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η αναμενόμενη ισχύς της το μεσημέρι της Τρίτης 26/05.

Παράλληλα, μικρή περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, η οποία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 22-24 βαθμούς στα πεδινά και στις νησιωτικές περιοχές και τους 14-16 βαθμούς σε περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως δυτικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:51