24/10/2020 01:16:29
26.5.2020

Μπάφετ: Μην στοιχηματίζετε ποτέ ότι θα χάσει η Αμερική

Μπάφετ: Μην στοιχηματίζετε ποτέ ότι θα χάσει η Αμερική - Media

 

Αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δηλώνει ο «γκουρού» των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ, παρά την αδυναμία που χαρακτηρίζει τη χώρα, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, κατά την ετήσια ενημέρωση μετόχων της Berkshire Hathaway, ο μεγιστάνας ιδρυτής της εταιρείας φέρεται να δήλωσε πως: «Παραμένω πεπεισμένος... τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Αμερική», τονίζοντας πως: «Στο τέλος, η απάντηση είναι: Μη στοιχηματίζετε ποτέ ότι θα χάσει η Αμερική».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάφετ κάνει δηλώσεις τέτοιου τύπου, παρόμοιες δηλώσεις έκανε και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης του 2008, καλώντας τόσο επενδυτές, όσο και καταναλωτές να «επιμένουν αμερικανικά».

Ζημιές – μαμούθ ύψους 50 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2020

Ζημιές – μαμούθ ύψους 50 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η εταιρεία Berkshire Hathaway του  δισεκατομμυριούχου, Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επέφερε μεγάλο πλήγμα στις επενδυτικές δραστηριότητες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 49,75 δισ. δολαρίων, ή 30,653 δολάρια ανά μετοχή, αντανακλώντας μια ζημιά ύψους 54,52 δισ. δολαρίων από τον επενδυτικό βραχίονα.

Να σημειωθεί εδώ ότι ένα χρόνο νωρίτερα, ήτοι το πρώτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 21,66 δισ. δολαρίων ή 13,209 δολαρίων ανά μετοχή.

«Πούλησα όλες τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών»

Την πλάτη στις αεροπορικές εταιρείες γύρισε η Berkshire Hathaway, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Γουόρεν Μπάφετ.

«Πουλήσαμε το σύνολο του μεριδίου που κατείχαμε στον κλάδο των αερομεταφορών και κλείσαμε τις θέσεις μας στις αεροπορικές εταιρείες», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το CNBC, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόκειται για μερίδιο αξίας 4 δισ. δολαρίων, με θέσεις στις αεροπορικές United, American, Southwest και Delta Airlines.

«Ο κόσμος άλλαξε για τις αεροπορικές», δήλωσε ο Μπάφετ για να προσθέσει πως «δεν ξέρω πως άλλαξε, αλλά ελπίζω η κατάσταση να διορθωθεί με έναν λογικό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.