search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:15
MENU CLOSE

Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Λιβύη: Ρωσικά Su-24 και MiG-29 στα χέρια του Χάφταρ

26.05.2020 14:19
Ντοκουμέντο: Πιλότος MiG-29 που καταρρίφθηκε στη Λιβύη βιντεοσκοπεί τη διάσωση του (Video) - Media
 
Ρωσικά μαχητικά κατέφθασαν στη Λιβύη για λογαριασμό του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ ο οποίος είναι έτοιμος να εξαπολύσει τη μεγάλη αντεπίθεση. Συγκεκριμένα, ρωσικά MiG-29 και Su-24 απογειώθηκαν από τη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim της Συρίας με κατεύθυνση τη Λιβύη.
 
Την πληροφορία αυτή μετέδωσε αρχικά στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης της Τρίπολης. Κατά την ίδια πηγή, τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση στην ανατολική Λιβύη. To αρχηγείο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αφρική επιβεβαιώνει την είδηση και δημοσιεύει φωτογραφίες:

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, μεγάλη δύναμη ρωσικών μαχητικών βρίσκεται στην Αφρική και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις δυνάμεις του Χάφταρ. Παρόλα αυτά «η Ρωσία δεν έχει κανέναν ενδιαφέρον για το συμφέρον του λαού της Λιβύης και εξυπηρετεί μόνο τα δικά της συμφέροντα, σε μία προσπάθεια να γεμίσει τη χώρα με ρωσικά συστήματα αεράμυνας και ρωσικό εξοπλισμό», αναφέρει σε επίσημη δήλωση του το Αμερικανικό παρατηρητήριο στην Αφρική.
Νωρίτερα, ο αρχηγός της αεροπορικής δύναμης του Χαφτάρ, Σακρ Αλ-Τζαρούσι, δεσμεύθηκε να εξαπολύσει τη «μεγαλύτερη εναέρια εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης» με όλες τις τουρκικές θέσεις να είναι τώρα «νόμιμοι στόχοι για την αεροπορική μας δύναμη».
 
Από την άλλη πλευρά, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκρίθηκε ότι η Τουρκία «θα απαντήσει με τον χειρότερο τρόπο, αν πληγούν τα συμφέροντά της στη Λιβύη».
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10