09/12/2019 12:26:59
9.10.2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ:Η παράδοση του εσωκομματικού αντιπάλου

Παράδοση δημιουργείται στο Πεντάγωνο! Το 1996, ο Κώστας Σημίτης είχε υπουργό τον Γεράσιμο Αρ­σένη, εσωκομματικό του αντίπαλο στην κούρσα της πρωθυπουργίας. Μετά τα Ίμια, έστειλε εκεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον άνθρωπο με τον οποίο έπαιξε «τελικό» για να πάρει τη θέση του πρωθυπουργού!

Τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, νέος πρωθυπουργός με θριαμβευτικό τρόπο, επιλέγει για τη θέση του υπουργού Άμυνας τον Βαγγέλη Βενιζέλο, με τον οποίο μετά τις εκλογές του 2007 έπαιξε κορόνα - γράμματα το πολιτικό του μέλλον! Ο Γιώργος κέρδισε τότε, σάρωσε στις εκλογές της περασμέ­νης Κυριακής και ο Βαγγέλης Βενιζέλος βρέθηκε στο Πεντάγωνο! Ασφαλώς το υπουργείο Άμυνας σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί... υποτιμητικό για οποιονδήποτε πολιτικό πρώτης γραμμής. Ειδικά την περίοδο που διανύουμε, το Πεντάγωνο... κινδυνεύει καθημερινά να βρεθεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό αποτελεί δίκοπο μα­χαίρι για τον υπουργό του, όπως αποδείχτηκε, για παράδειγμα, με τον Γεράσιμο Αρσένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεσσαλονικιός είχε εκφράσει την επιθυμία να τοποθετηθεί είτε σε οικονομικό υπουργείο, είτε στο υπουργείο Εξωτε­ρικών. Δεν του έγινε το... χατίρι.

Έτσι λοιπόν, ανηφόρισε στον Χολαργό έχοντας ίσως στο μυαλό του πώς ενταφιάστηκαν οι αρ­χηγικές φιλοδοξίες κάποιων προκατόχων του. Στο Πεντάγωνο ίσως μάλιστα ακούσει αυτό που πολλές φορές λένε οι στραταίοι, μεταξύ σοβαρού κι αστείου: Το υπουργείο Άμυνας μετατρέπεται σε... νεκροταφείο ελεφάντων, κι αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τη σωματοδομή του Β. Βενιζέλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.