search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:33
MENU CLOSE

Δημοσίευμα – Nordic Monitor: Ο Ερντογάν εγχειρίστηκε για καρκίνο, πάσχει και από επιληψία

27.05.2020 05:15
Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία για τη Λιβύη - Media

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου και πάσχει από επιληψία, μεταξύ άλλων πιθανών επιπλοκών στην υγεία του, όπως αποκαλύπτει ο ερευνητικός ιστόστοπος Nordic Monitor.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ερντογάν στις 26 Νοεμβρίου του 2011 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κωνσταντινούπολη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να επιζεί από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μεταξύ άλλων η έρευνα του Nordic Monitor σημειώνει πως ο καρκίνος ανακαλύφθηκε μετά από εξέταση του Ερντογάν, όταν είχε διαμαρτυρηθεί για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του.

Οι γιατροί προσδιόρισαν πως ο καρκίνος ήταν σταδίου 2 ή 3, με τον όγκο να εντοπίζεται περίπου 10 με 15 εκατοστά από το πρωκτικό χείλος. Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και από τον Τούρκο πρόεδρο αφαιρέθηκε μέρος του παχέος εντέρου.

Η πλευρά του Ερντογάν το μόνο που είχε δημοσιεύσει ήταν πως υπήρξε μία χειρουργική επέμβαση στο πεπτικό σύστημα, δίχως να γίνεται αναφορά στον καρκίνο. «Επιληπτικές κρίσεις» Το Nordic Monitor αποκαλύπτει επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάσχει και από επιληψία, μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο.

«Είχε δείξει συμπτώματα, όπως επιληπτικές κρίσεις. Στις 17 Οκτωβρίου του 2006 βρισκόταν στο δρόμο του κοινοβουλίου και υπέστη κρίση. Οι σωματοφύλακές του τον κλείδωσαν κατά λάθος μέσα στον πανικό τους στο αυτοκίνητο και έπρεπε στη συνέχεια να σπάσουν τα παράθυρα για να τον βγάλουν.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά το γραφείο του ισχυρίστηκε ότι στον Ερντογάν είχε πέσει η πίεση από τη νηστεία», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αποκαλύπτεται επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, αλλά ούτε από το γραφείο του ούτε από το νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε η επιληψία, κάτι που αρχικά είχε διαπιστώσει ο ειδικός νευρολόγος Fethiye Sümer Güllap.

Μάλιστα σημειώνεται πως: «Η έκθεση του γιατρού έλειπε από τα αρχεία του νοσοκομείου και πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών, κάτω από συνθήκες που κάποιοι χαρακτήρισαν ως ύποπτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15