search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Η ενόχληση Κουμουνδούρου για τα κανάλια και ο καβγάς για το «λεφτόδεντρο»

27.05.2020 08:59
syriza_3.jpg

 

Την ενόχλησή της για την ελλιπή τηλεοπτική κάλυψη της παρουσίασης του Μένουμε Όρθιοι ΙΙ εκδήλωσε χθες η Κουμουνδούρου.

Την ενόχληση έβγαλε προς τα «έξω» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος σε σχόλιό του στο facebook ανέφερε: «διαβάζοντας το πρωί διάφορα φιλοκυβερνητικά site, βλέπω ότι η βασική αντίδραση στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε χθες είναι να σχολιάζουν τις παρευρισκόμενες τομεάρχισσες του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το μήκος της φούστας τους. Καταλαβαίνω ότι είτε δυσκολεύονται ή αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση. Η καταφυγή τους είναι ο σεξισμός τους».

Άλλωστε εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το θέμα της «μονοφωνίας» των ΜΜΕ που δεν προβάλλουν τις θέσεις της αντιπολίτευσης , συνολικά και όχι μόνο της αξιωματικής .

Παράλληλα, πριν καλά καλά προλάβει να περάσει στην κοινή γνώμη έστω και μέσα από τα άλλα μέσα πληροφόρησης, ξέσπασε πόλεμος με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να επιχειρεί να αποδομήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μακροσκελή αναλυτική ανακοίνωση. Βασική επιχειρηματολογία του υπουργού ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανεύθυνη πλειοδοσία και «γεννά χρήματα από ‘’λεφτόδεντρο’’», ενώ παρέθεσε στοιχεία για τα ταμιακά διαθέσιμα και τα «λάθη» του ΣΥΡΙΖΑ ως προς αυτά.

Με μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προτάσσοντας δύο γενικά συμπεράσματα από την ανακοίνωση Σταϊκούρα:

  • Ότι «η  Κυβέρνηση έχει μειώσει το «αχρείαστο» μαξιλάρι που της παραδώσαμε τον Ιούλιο κατά 11 δις μέσα σε 10 μήνες». «Σκέψου να ήταν και χρήσιμο δηλαδή» το συμπληρωματικό σχόλιο.
  • Ότι ο υπουργός Οικονομικών «παραδέχτηκε άθελα του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως εφαρμόσιμο».

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Ζάππειο, είχε καταφύγει μέχρι και στον Μίλτον Φρίντμαν εμπνευστή όπως είπε  της πρότασης που αργότερα έμεινε γνωστή ως «λεφτά από το ελικοπτερο». Η αναφορά αυτή προφανώς είχε τη στόχευση να προλάβει και να ακυρώσει την κριτική περί «λεφτόδεντρου», με το μήνυμα ότι ακόμη και ο διακεκριμένος εκπρόσωπος του ακραίου νεοφιλελευθερισμού «θεωρούσε ότι όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το φάσμα μιας τέτοιας καθίζησης, πρέπει να δράσεις άμεσα ακόμα και ανορθόδοξα».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, το επόμενο διάστημα αφενός θα προσπαθήσει να κάνει γνωστό το πρόγραμμά του στην κοινωνία και ειδικά στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών στους οποίους κατά βάση απευθύνεται  – τονίζεται μάλιστα ότι ακόμη και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης δεν αφορά μόνο τους αδύναμους αλλά και πολίτες που ανήκουν στη μεσαία τάξη. Αφετέρου θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι η τακτική της στην οικονομία φέρνει μεγάλη ύφεση, με λουκέτα, απολύσεις και ελαστική εργασία στην πραγματική οικονομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54