search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:53
MENU CLOSE

«Κόλαφος» συνήγορου Δημάκη για ΕΡΤ: Έχει εικόνα ΥΕΝΕΔ, απείλησα με εξώδικο τον διευθυντή για να βγω στον «αέρα» (Video)

27.05.2020 09:57
«Κόλαφος» συνήγορου Δημάκη για ΕΡΤ: Έχει εικόνα ΥΕΝΕΔ, απείλησα με εξώδικο τον διευθυντή για να βγω στον «αέρα» (Video) - Media

 

Λάβρος κατά της δημόσιας τηλεόρασης εμφανίστηκε ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, κατά την τοποθέτησή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο γνωστός δικηγόρος κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει, ουσιαστικά, αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επικοινωνία» με την Μάριον Μιχελιδάκη, ο Θανάσης Καμπαγιάννης συνεχάρη την παρουσιάστρια που τον φιλοξένησε, καθώς και τη δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, Ντίνα Τσουκαλά, η οποία λίγα λεπτά νωρίτερα είχε παρουσιάσει το χρονικό της υπόθεσης εκθέτοντας και την πλευρά του υπουργείου και την πλευρά του κρατούμενου.

Όμως, ο κύριος Καμπαγιάννης εκτίμησε ότι η σημερινή παρουσία του στην εκπομπή ευθύνεται στο ότι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Μάλιστα, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στον πατέρα του και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι φανατικός τηλεθεατής των ειδήσεων της ΕΡΤ και παρακολουθώντας, χθες, το δελτίο του καναλιού και τη μονομερή προβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «μου θύμισε χούντα, αυτή ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ» 

Στηλίτευσε τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ανακρίβειες και τις προσβολές που περιλαμβάνει και άσκησε σφοδρή κριτική στην ΕΡΤ που αναπαρήγαγε τον «δημοσιογραφικό κιτρινισμό του ληστή με το καλάσνικοφ», ενώ πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Δημάκης δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το δικαίωμά του να σπουδάσει. «Η ελληνική δημοκρατία που προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι βασανίζει έναν κρατούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παρουσιάστρια έκανε λόγο για «βαρύτατους χαρακτηρισμούς» και σημείωσε ότι η ΕΡΤ «αυτή τη στιγμή σας δίνει τη δυνατότητα να βγείτε».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Καμπαγιάννης ανέφερε «θα το γνωρίζω από εδώ και πέρα ότι μονάχα με απειλή εξωδίκου μπορεί να βγει κάποιος στην ΕΡΤ. Σας συνεχάρην εσάς που με καλέσατε. Σκεφτείτε όταν η οικογένειά του ακούει για τον γιο της ο “ληστής με τα καλάσνικοφ”, έναν άθλιο δημοσιογραφικό χαρακτηρισμό, χωρίς μπορεί να αντιδράσει».

Λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση του  δικηγόρου μίλησε στην  ίδια εκπομπή η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία ανακοίνωσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών για μεταφορά του Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30