search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:42
MENU CLOSE

Οι γυναίκες του Λιβάνου ζουν τον τρόμο – Δραματική αύξηση περιστατικών βίας εν μέσω καραντίνας (photo)

27.05.2020 12:53
Οι γυναίκες του Λιβάνου ζουν τον τρόμο – Δραματική αύξηση περιστατικών βίας εν μέσω καραντίνας (photo) - Media

 

Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να μένουν σπίτι. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που βρίσκονται κλεισμένες με άνδρες που τις κακοποιούν με κάθε τρόπο, με τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας να κορυφώνονται.

Σύμφωνα με το portraits.gr από την αρχή της καραντίνας, ειδικά σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, όλο και περισσότερα θύματα ζητούν βοήθεια. Στο Λίβανο, μάλιστα, σύμφωνα με τον οργανισμό υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ABAAD,  οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο, είναι κατά 110% περισσότερες από εκείνες της περσινής χρονιάς.

«Βιώνουμε δύσκολες στιγμές σε πολλά επίπεδα, ιδιαίτερα στο Λίβανο – από το σύστημα, τη διαπλοκή, τις αποτυχίες της κυβέρνησης, μέχρι το άγχος μας  για την κρίση στην παγκόσμια υγεία», τόνισε η διευθύντρια της ABAAD, Ghida Anani, στο middleeastmonitor.com. Συμπλήρωσε πως η έμφυλη βία χρειάζεται να γίνει προτεραιότητα και να αντιμετωπισθεί ως «θέμα – κλειδί της δημόσιας υγείας και πανδημία που μπορεί να επηρεάσει καθέναν από εμάς, στην ασφάλεια του σπιτιού μας.»

Λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση: Όλες τους, ανήκουν στο φάσμα της ενδοοικογενειακής βίας. Οργανισμοί όπως η ABAAD και ακτιβιστές, μάχονται για την καθιέρωση μίας στρατηγικής και μίας νομοθεσίας που θα εξυψώνει το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Χρειάζεται να γίνει μία ολιστική προσέγγιση του προβλήματος, όχι μόνο για της Λιβανέζες, αλλά και για τους πρόσφυγες και τους εργαζομένους.

Από την αρχή του lockdown, ο αριθμός εκείνων που αναζητούσαν καταφύγιο αυξήθηκε σε 4 έως 6 την εβδομάδα, σύμφωνα με το middleeastmonitor.com. Η ABAAD βοηθά κατά μέσο όρο 340 γυναίκες το χρόνο, όμως φέτος, αυτός ο αριθμός έχει συμπληρωθεί ήδη από τον Απρίλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:42