search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:18
MENU CLOSE

Επιστολή διάψευσης Αλαφούζου για ισχυρισμούς Παπαγγελόπουλου

27.05.2020 15:59
«Θύρα 13» σε Αλαφούζο: «Παράδωσε τις μετοχές χωρίς χρέη και φύγε» - Media

 

Διαψεύδει ο Πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή την οποία απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι είχε γνωριμία και σχέσεις με τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και είχε δεσμεύσει τους λογαριασμούς του κ. Αλαφούζου.

Ο κ. Αλαφούζος ενημέρωσε τα μέλη της Προανακριτικής ότι τα λεχθέντα από τον κ. Παπαγγελόπουλο, είναι ψευδή και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του, αν και από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, προέκυψε ότι τα ελεγχόμενα ποσά προέρχονταν από τη ναυτιλία και είχαν εισαχθεί νομίμως στην Ελλάδα.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου, αναγνώστηκε δημόσια από τον Πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Ιωάννη Μπούγα προς όλα τα μέλη της βουλευτές αργά χθες το βράδυ.

Αναλυτικά η επιστολή Αλαφούζου:

Προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Πληροφορήθηκα ότι ο κ Παπαγγελόπουλος κατέθεσε ενώπιον σας αναφέροντας:

«Για την υπόθεση του κ. Αλαφούζου σήμερα εν τάχει: Θα πρέπει να είμαι μεγάλος βλάκας, να προσπαθώ να επηρεάσω τον κ. Αθανασίου και να εκτίθεμαι για τον κ. Αλαφούζο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Αθανασίου παρακολουθεί τους αγώνες του Παναθηναϊκού ανελλιπώς και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Αλαφούζο. Κάθονται, όπως έχει δημοσιεύσει ο κ. Κουρτάκης στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» -και φωτογραφίες τους μάλιστα- δίπλα-δίπλα και αποκαλούνται με τα μικρά τους ονόματα.

Κατέθεσε ο κ. Αθανασίου ότι τη δέσμευση των λογαριασμών Αλαφούζου αναγκάστηκε να την κάνει, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση. Πρέπει να εξηγήσει ο κ. Αθανασίου τι εννοεί με τη λέξη «αναγκάστηκε». Πώς μπορεί να εξαναγκαστεί ένας εισαγγελέας; Μήπως τα στοιχεία της υπόθεσης τον υποχρέωσαν να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του Αλαφούζου; Μήπως η λέξη «εξαναγκάστηκε» είναι απολογία του στον κ. Αλαφούζο γιατί δεν τήρησε όσα του είχε υποσχεθεί; Μήπως ανέφερε και το δήθεν ενδιαφέρον του Παπαγγελόπουλου για να δικαιολογηθεί καλύτερα στον κ. Αλαφούζο; Αυτά προς το παρόν σήμερα για την υπόθεση του κ. Αλαφούζου. Τα υπόλοιπα, πάρα πολλά, πολύ σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα για την υπόθεση αυτή στην Προκαταρκτική.»

Σχετικά με το παραπάνω απόσπασμα και ως προς τα σημεία που αναφέρεται στο πρόσωπο μου και στη σχέση μου με τον κ. Αθανασίου, θέλω να διευκρινίσω ότι:

Τον κ. Αθανασίου δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά και ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση μαζί του. Κατά συνέπεια είναι απολύτως ψευδές ότι παρακολουθούσα μαζί του αγώνες του Παναθηναϊκού και είναι απολύτως ψευδές – εάν υπάρχει, γεγονός που δεν γνωρίζω-δημοσίευμα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» με τέτοιο περιεχόμενο.

Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Αθανασίου «εξαναγκάστηκε» -και από ποιον- να δεσμεύσει τους λογαριασμούς μου, γνωρίζω όμως και αποδείχθηκε από τα πορίσματα του ελέγχου, ότι τα ποσά για τα οποία δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί μου και κατηγορήθηκα για φοροδιαφυγή αποτελούσαν εισοδήματα από τη ναυτιλία, που είχαν εισαχθεί νόμιμα στην Ελλάδα.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ν. Φάληρο, 26.5.2020

Με τιμή

Ιωάννης Αλαφούζος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:18