search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:10
MENU CLOSE

Ουκρανία: Αστυνομικοί ανάγκασαν γυναίκα-μάρτυρα να φορέσει μάσκα αερίων και τη βίασαν

27.05.2020 17:28
Ουκρανία: Αστυνομικοί ανάγκασαν γυναίκα-μάρτυρα να φορέσει μάσκα αερίων και τη βίασαν - Media

 

Δύο αστυνομικοί τέθηκαν υπό κράτηση στην Ουκρανία, κατηγορούμενοι για βιασμό και βασανισμό μιας γυναίκας, η οποία ήταν μάρτυρας εγκλήματος, αφού την ανάγκασαν να φορέσει μάσκα αερίου.

Οι αξιωματικοί Nikolay Kuziv, 35 ετών και Sergey Sulima, 29 ετών, και οι δύο παντρεμένοι, τέθηκαν υπό κράτηση με δικαστική απόφαση για 60 ημέρες εν αναμονή των αποτελεσμάτων μιας μεγάλης ποινικής έρευνας.

Η 26χρονη γυναίκα είχε λάβει εντολή να πάει σε αστυνομικό τμήμα στο Καγκαλίλκ, όπου «της έβαλαν μάσκα αερίου, χειροπέδες και της κόλλησαν ένα όπλο υπηρεσίας στο κεφάλι», ισχυρίστηκε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών.

Ο 35χρονος Nikolay Kuziv

Η γυναίκα στη συνέχεια βιάστηκε επανειλημμένα από τους δύο αξιωματικούς για διάστημα εννέα ωρών καθώς οι αστυνομικοί έπιναν βότκα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της.

Το έκαναν με τη σειρά του για να της κρατούν τα χέρια, ενώ ο άλλος αστυνομικός την κακοποιούσε σεξουαλικά φωνάζοντας «γυναίκα».

Την απείλησαν με θάνατο, λέγοντάς της ότι θα την θάψουν σε ένα δάσος, ανέφερε η εφημερίδα Strana επικαλούμενη πηγές στην αστυνομία.

Οι αξιωματικοί είχαν επιδιώξει να αναγκάσουν τη γυναίκα – που έχει ένα πεντάχρονο παιδί με εγκεφαλική παράλυση – να αποδεχθεί ενοχή για κλοπή που δεν διέπραξε.

Ήταν μάρτυρας της κλοπής.

Ο 29χρονος Sergey Sulima

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης σε έναν άνδρα, απειλώντας να τον βιάσουν, να τον αναγκάζοντάς τον να πέσει στα γόνατα, τον χτύπησαν με γκλομπς και του έβαλαν μάσκα αερίου.

Ο άντρας υπέστη κατάγματα στα πλευρά και στη μύτη του, σύμφωνα με αναφορές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου Andriy Nebytov χαρακτήρισε τους κρατούμενους αξιωματικούς «δύο φρικιά» που δεν είχαν επιτεύγματα στο σώμα.

Αποκαλώντας τους «σκουπίδια», επισήμανε ότι «δεν αποκάλυψαν ούτε ένα έγκλημα υψηλού προφίλ ούτε κρατούσαν έναν επικίνδυνο εγκληματία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:08