search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:48
MENU CLOSE

Νέες αποκαλύψεις για την υγεία του Ερντογάν: Για τον καρκίνο, την επιληψία και τις χημειοθεραπείες

27.05.2020 19:30
Νέες αποκαλύψεις για την υγεία του Ερντογάν: Για τον καρκίνο, την επιληψία και τις χημειοθεραπείες - Media

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου και πάσχει από επιληψία, μεταξύ άλλων πιθανών επιπλοκών στην υγεία του, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο ερευνητικός ιστόστοπος Nordic Monitor, με το δημοσίευμα που τάραξε τα νερά να αναφέρει ότι ο Ερντογάν στις 26 Νοεμβρίου του 2011 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κωνσταντινούπολη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να επιζεί από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Στη συνέχεια της ημέρας, όμως, έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις σχετικά με την υγεία του Τούρκου Προέδρου. Συγκεκριμένα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας:

  • Το 2012, ο Τούρκος πρόεδρος παραχώρησε μία συνέντευξη. Σε αυτήν ερωτήθηκε «αν έχει καρκίνο». Χωρίς να διστάσει απάντησε ότι δεν έχει: «Είχα πολύποδες». Ο Ερντογάν είχε χάσει αρκετό βάρος, ενώ η παραμονή του στο νοσοκομείο είχε διαρρεύσει.
  • Λίγα χρόνια αργότερα, η δημόσια κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια προσευχής, οι απανωτές επιληπτικές κρίσεις και ένα δημόσιο περιστατικό που κατέληξε στον απεγκλωβισμό του Ερντογάν με βαριοπούλες, επανέφερε το ερώτημα: τί συμβαίνει τελικά με την υγεία του Τούρκου προέδρου;
  • Την επέμβαση πραγματοποίησε σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας ο Δρ. Ντουρσούν Μπουγκρά, ο οποίος έλαβε σχετικές οδηγίες από τον Φαχρεντίν Κοτζά, που έγινε αργότερα υπουργός Υγεία.
  • Κατά την επέμβαση αφαιρέθηκε τμήμα του παχέως εντέρου μήκους 2025 εκατοστών.
  • Ο Ερντογάν βγήκε από το νοσοκομείο στις 30 Νοεμβρίου 2011.
  • Στις φωτογραφίες της εποχής μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ταλαιπωρία που είχε υποστεί ο 57χρονος τότε πολιτικός. Το βάρος του είχε μειωθεί αισθητά, ενώ και τα χαρακτηριστικά του είχαν αλλοιωθεί.
  • Σύμφωνα με ειδικό χειρουργό ο Ερντογάν υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες, αλλά όχι σε ραδιοθεραπείες για να μην υποχρεωθεί να βγει εκτός πολιτικής σκηνής. Ο ίδιος τονίζει ότι οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ανάλογες επεμβάσεις επιτυχώς μπορούν να ζήσουν χωρίς πρόβλημα για μέχρι 20 χρόνια.
  • Ο Τούρκος πρόεδρος υποφέρει επίσης από επιληψία, μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος με επιπτώσεις στον εγκέφαλο. Έχει παρουσιάσει απότομες αλλαγές συμπεριφοράς.
  • Τον Οκτώβριο του 2006 παρουσίασε μια τέτοια διαταραχή εντός του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στη Βουλή και εντός του οποίου κατά λάθος τον είχαν κλείσει οι σωματοφύλακές του. Τελικά έσπασαν τα παράθυρα του αυτοκινήτου με βαριοπούλα για να τον βγάλουν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:41