search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:04
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Έβαζαν εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού – Πιάστηκαν «στα πράσα»! (Photos)

28.05.2020 08:53
5084542

 

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο νεαροί άνδρες που συνελήφθησαν ενώ τοποθετούσαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο 28χρονος έκανε βόλτες με το ποδήλατό του στην περιοχή και λίγο αργότερα ο εμφανίστηκε ο 27χρονος συνεργός του ο οποίος και ξεκίνησε να τοποθετεί το μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Καλαμαριά. Οι άνδρες της κρατικής ασφάλειας επενέβησαν και τον συνέλαβαν άμεσα πριν τον πυροδοτήσει.

Λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν και τον 28χρονο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια στην περιοχή της άνω πόλης και έγιναν ακόμη 8 προσαγωγές. Η αστυνομία εντόπισε χειροβομβίδες, πυροτεχνικές κατασκευές και υπολογιστές.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι δύο συλληφθέντες σχετίζονται και με άλλες εμπρηστικές ενέργειες στη Θεσσαλονίκη σε γραφεία πολιτικών προσώπων.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Αντιεξουσιαστές καλούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15