search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20
MENU CLOSE

«Εκτίθενται Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ από τα έργα και τις ημέρες τους» – Ισχυρά «πυρά» από το Κίνημα Αλλαγής σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2127
28-5-2020
30.05.2020 03:00
kinal2.jpg

 

Την ώρα που Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με «μήλον της Έριδος» την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία και την καραντίνα, το Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει φαρμακερά βέλη τόσο προς το κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και προς εκείνο της Κουμουνδούρου, ασκώντας σκληρή κριτική για τα προγράμματα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασαν πρόσφατα η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εκτίθενται από τα έργα και τις ημέρες τους» σημειώνουν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη. «Ας μη μας εκπλήσσουν τα ψευτο-ιδεολογήματα της Ν.Δ. για “νέο ΕΣΥ” ή κοινωνικές συμφωνίες» αναφέρουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως όταν «η “κανονικότητα” της συντήρησης συναντήσει την οικονομική πραγματικότητα των πολιτών, το πραγματικό πρόσωπο αποκαλύπτεται». 
Την ίδια στιγμή όμως βάζουν στο «κάδρο» της κριτικής και την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μιμηθεί τις μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά ο αριστερισμός και ο φραξιονισμός του τον προδίδουν. Το κοινωνικό συμβόλαιο που προσπάθησε να θέσει σε ισχύ όσο κυβέρνησε ήταν η αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων και η εξαφάνιση της αυτοαπασχόλησης, ώστε να διαχειρίζεται εκλογικά ένα πρεκαριάτο μισθωτών και το πλήρωσε στην κάλπη». 

Και υποστηρίζει από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη πως το κοινωνικό συμβόλαιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση και ότι «η οικονομική ύφεση είναι η αφορμή για να το ξαναγράψουμε με έναν νέο κοινωνικό διάλογο, που θα φέρει την εργασία πρώτη στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας». Και πετώντας το «καρφί» της αναφέρει: «Αντί να χρηματοδοτούμε εκ των υστέρων τα λουκέτα, την ύφεση ή τις offshore κάποιων, να κρατήσουμε όρθιους τους εργαζομένους σήμερα». 

Επίθεση από Γεννηματά 
Σε αυτό το πλαίσιο η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβε την αυτόνομη πορεία του κόμματος λέγοντας πως «εμείς προχωράμε, αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτός είναι ρόλος μας με ξεκάθαρη γραμμή και αυτόνομη πορεία. Τα προβλήματα της κρίσης είναι μπροστά μας και εδώ θα μετρηθεί το ανάστημα όλων μας». 
Για τη Γεννηματά «τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης στην οικονομία είναι αποθαρρυντικά, με αντιφατικές εκτιμήσεις, με παλαιοκομματικές πρακτικές, με μπόλικη επικοινωνία και λιγότερη ουσία». 
Επιτέθηκε μάλιστα με σφοδρότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο λέγοντας πως «κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο καθαρό, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η στήριξη κυρίως των μεγάλων και ισχυρών, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των ασθενέστερων». 

Και όπως περιέγραψε, «απορρυθμίζονται συστηματικά και με σχέδιο οι εργασιακές σχέσεις. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης εφαρμόζει το δόγμα μισή δουλειά, μισός μισθός. Η μερική απασχόληση γίνεται κανόνας». 
Ισχυρά «πυρά», ωστόσο, εξαπέλυσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, δεν αλλάζει.
«Με σημάδια κόπωσης από τον βυζαντινισμό και τα εσωτερικά πυρά, χωρίς πυξίδα, με νέα Ζάππεια και εμπόριο ελπίδας, προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του να μιμηθεί μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας. Το δήθεν κοινωνικό συμβόλαιό του, ως κυβέρνηση, ήταν ουσιαστικά η αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων και η εξαφάνιση της αυτοαπασχόλησης ώστε να τους διαχειρίζεται εκλογικά» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20