search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Ιταλία: Επιτυχής μεταμόσχευση πνευμόνων σε 18χρονο με κορονοϊό

28.05.2020 15:36
Επιτέλους μια καλή είδηση για το Μπέργκαμο: Μετά από 137 ημέρες ούτε ένας ασθενής με κορωνοϊό  - Media

 

Οι γιατροί της Πολυκλινικής του Μιλάνου, ένα από τα παλαιότερα ιταλικά νοσοκομεία, πραγματοποίησαν διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα σε έναν ασθενή με κορoνοϊό που είχε αναρρώσει και του οποίου οι πνεύμονες καταστράφηκαν ουσιαστικά από την ασθένεια, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Focus της χώρας.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε πριν από 10 ημέρες και η κατάσταση του ασθενούς δεν θεωρείται πλέον απειλητική για τη ζωή του. 

Ο 18χρονος Ιταλός αθλητής δεν είχε χρόνιες ασθένειες, αλλά πέρασε δύο μήνες σε εντατική φροντίδα στο Νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο λόγω της νόσου COVID-19.

Εκεί, τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη, καθώς η ασθένεια είχε σχεδόν καταστρέψει πλήρως τους πνεύμονές του. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο μια μεταμόσχευση πνευμόνων θα μπορούσε να σώσει τον ασθενή μόλις νικήσει τον ιό.

«Η μεταμόσχευση πνευμόνων είναι πάντα μια δύσκολη επέμβαση, αλλά το να γίνει σε έναν ασθενή που επιβίωσε από COVID-19 και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ήταν σοβαρή πρόκληση για εμάς» δήλωσε ο Μάριο Νοσότι, ο οποίος είναι υπεύθυνος του τμήματος χειρουργικής θώρακα του νοσοκομείου.

Οι γιατροί εξασφάλισαν πρώτα ότι ο ασθενής δεν είχε πλέον τον ιό διενεργώντας αρκετές εξετάσεις. Στη συνέχεια, άρχισαν να αναζητούν δωρητή, κάτι που χρειάστηκε δύο εβδομάδες.

Η επέμβαση διήρκεσε περίπου 10 ώρες, με δύο χειρουργικές ομάδες. Παρόλο που τα τεστ για COVID-19 ήταν αρνητικά, το προσωπικό φορούσε ενισχυμένο προστατευτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων διπλών γαντιών, κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης.

«Παρ’ όλα αυτά, η επέμβαση ήταν επιτυχής και έπειτα ο ασθενής μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και βρίσκεται τώρα» δήλωσε ο Νοσότι.

Ο ασθενής έχει τις αισθήσεις τους ​​και υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία για να ανακτήσει την ικανότητα να αναπνέει μόνος του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17