02/07/2020 11:37:26

Τρίζει ο «θρόνος» του Ερντογάν; - Η οικονομία «υποσκάπτει» τον «σουλτάνο» (Video)

Τρίζει ο «θρόνος» του Ερντογάν; - Η οικονομία «υποσκάπτει» τον «σουλτάνο» (Video) - Media
 
Tίθεται υπό αμφισβήτηση η παντοδυναμία Ερντογάν στην Τουρκία; Ο «σουλτάνος», παρά τις φήμες για την υγεία του και το βουνό χρέους που απειλεί να πνίξει την Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να τα παρατήσει. Οι λίγοι που τον γνωρίζουν εκτιμούν ότι από την αρχή της καριέρας του τα έκανε όλα βάση σχεδίου.
 
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ του Mega, απώτατος στόχος του δεν ήταν ο εκσυγχρονισμός της Τουρκίας αλλά η ανάδειξη του ίδιου ως νέου Κεμάλ. Η μεγαλομανία του φάνηκε και από το Λευκό Σεράϊ.
 
Το προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, έχει 1.000 δωμάτια και γραφεία, τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 40.000 τ.μ. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν αίθουσες εκδηλώσεων και χώροι φιλοξενίας επισήμων, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η μοναδική χλιδή.
 
Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 300.000 τ.μ.. Το κόστος της κατασκευής του ξεπέρασε τα 250 εκατ. ευρώ.
 
Οι γεωπολιτικές του φιλοδοξίες και η παγκόσμια αναταραχή άλλαξαν τη διάθεση των σοβαρών επενδυτών. Ήταν η περίοδος όπου οι ανορθόδοξες πολιτικές του θορύβησαν σοβαρά τους ξένους. Η έξοδός τους άρχιζε να πιέζει την τουρκική λίρα. Και τότε άρχισαν πάλι από κάποιους κύκλους τα σενάρια διαδοχής.
 
Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα τόσο εύκολα. Όπως και όποτε γραφτεί ο επίλογος της θυελλώδους πολιτικής διαδρομής του δεν αναμένεται ομαλός.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.