search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21
MENU CLOSE

Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Ύψιστης προτεραιότητας η υπόθεση Φλόιντ

28.05.2020 16:18
Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Ύψιστης προτεραιότητας η υπόθεση Φλόιντ - Media

 

Η έρευνα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που πέθανε αφού συνελήφθη από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε δήλωσή του την Πέμπτη. 

Το βίντεο που έγινε viral την Τρίτη, δείχνει τον άνδρα να μην αντιστέκεται και βρίσκεται πεσμένος μπρούμυτα ενώ ένας αστυνομικός τον κρατάει κάτω με το γόνατό του στον λαιμό. Ο Φλόιντ φωνάζει επανειλημμένα, λέει ότι δεν μπορεί να αναπνέει και έπειτα από αρκετά λεπτά χάνει τις αισθήσεις του.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταστήσει την έρευνα πρωταρχική προτεραιότητα και έχει αναθέσει σε έμπειρους εισαγγελείς και αξιωματικούς του FBI το θέμα» ανέφερε η σχετική δήλωση.

Η έρευνα έχει σκοπό να δείξει εάν οι ενέργειες των τεσσάρων αστυνομικών που τον συνέλαβαν παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ζήτησαν από πιθανούς μάρτυρες να παράσχουν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στη διερεύνηση του συμβάντος.

Ο θάνατος του άνδρα προκάλεσε διαμαρτυρίες στη Μινεάπολη καθώς και στο Λος Άντζελες ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα.

Διαβάστε επίσης: Τζορτζ Φλόιντ: Γιατροί και διασώστες έδωσαν μάχη για τον επαναφέρουν στη ζωή (Video)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21