search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:21
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Βραζιλία και Περού βιώνουν δραματική εξάπλωση της πανδημίας – Χιλιάδες νέα κρούσματα, αύξηση θυμάτων

29.05.2020 04:37
Βραζιλία: Κρατούμενοι πήραν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους (Photos) - Media

 

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κατέγραψε 26.417 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες, αριθμό άνευ προηγουμένου, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων σε 438.238.

Η Βραζιλία νωρίτερα αυτόν τον μήνα πέρασε στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 αυξήθηκε κατά 1.156. Το σύνολο των θανάτων έφθασε τους 26.754.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός πλησίασε τον χειρότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως εδώ, που ήταν 1.188 νεκροί την 21η Μαΐου.

Περού: Πάνω από 4.000 τα θύματα

Στο Περού ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη το φράγμα των 4.000 θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τον Μάρτιο, με 116 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπέρασε το επίπεδο των 141.000.

Η χώρα των Άνδεων καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία. Κατέγραψε 5.874 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, ήτοι νέο θλιβερό ρεκόρ την τρέχουσα εβδομάδα, μετά τα 5.772 κρούσματα που εντοπίζονταν την Τρίτη.

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 4.099 στη χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων. Το σύστημα υγείας του Περού έχει κορεστεί, καθώς στα νοσοκομεία έχουν εισαχθεί 8.395 ασθενείς, ενώ η οικονομία έχει παραλύσει κατά τουλάχιστον το ήμισυ.

Το Περού είναι η χώρα όπου καταμετράται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός θυμάτων της πανδημίας, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και το Μεξικό — κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς και πολύ πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα αποφάσισε τον Μάρτιο να επιβάλλει μέτρα περιορισμού σε όλη την επικράτεια, ιδίως την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και το κλείσιμο των συνόρων, χωρίς όμως να καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση.

«Αν δεν είχαμε αποφασίσει να επιβάλλουμε καραντίνα θα είχαμε 83.000 νεκρούς σήμερα», υποστήριξε ο περουβιανός πρωθυπουργός Βισέντε Σεβάγιος, χωρίς να εξηγήσει πώς κατέληξε σε αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:21