search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Δημόπουλος για κορωνοϊό: Δύσκολο να εξαφανιστεί πλήρως, περιμένουμε νέα έξαρση από Σεπτέμβριο

29.05.2020 05:41
Δημόπουλος για κορωνοϊό: Δύσκολο να εξαφανιστεί πλήρως, περιμένουμε νέα έξαρση από Σεπτέμβριο  - Media

 

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μιλησε ο Αθ. Δημόπουλος, καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας και το πότε περιμένουμε το δεύτερο κύμα της.Τόνισε πως σήμερα είναι μηδαμινά τα νέα κρούσματα και πως 5 εβδομάδες μετά την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού έχουμε ενθαρρυντικά δεδομένα,αρκεί να συνεχίσουμε με την ίδια προσοχή και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. 

“Έτσι θα έχουμε μια πολύ καλή προοπτική για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες”, είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά την έναρξη των δημοτικών, ο κ. Δημόπουλος ήταν καθησυχαστικός καθώς όπως είπε, ήδη τα παιδιά αυτών των ηλικιών πηγαίνουν τις παιδικές χαρές, είναι ο καιρός ζεστός, επικοινωνούν με γονείς και συγγενείς τους και είναι η κατάλληλη περίοδος γιανα επανέλθουμε όσο γίνεται στην κανονικότητα. 

Αναφερόμενος στο τι περιμένουμε το φθινόπωρο, ο καθηγητής τόνσιε ότι κάθε ιός έχει νέα έξαρση το φθινόπωΡο και τοΝ χειμώνα, όπως έχει ύφεση τους ζεστούς μήνες. Έτσι και αυτός ο κορωνοϊός αναμένουμε να έχει νέα έξαρση από Σεπτέμβριο. Για να εξαφανιστεί πλήρως θεωρούμε πως είναι πολύ δύσκολο. Ο SARS είχε το χαρακτηριστικό ότι προκαλούσε έντονα συμπτώματα σε κάθε ασθενή και ότι εκδηλωνόταν άμεσα, ενώ με τον κορωνοϊό της Covid-19 δεν ισχύουν αυτά τα δύο δεδομένα ως γενικοί κανόνες, όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος. Έτσι ενδεχομένως ο ιός να παραμείνει λοιπόν και να επιστρέψει από το φθινόπωρο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:54