search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:37
MENU CLOSE

Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν: Προσκύνημα και ανάγνωση προσευχής στην Αγία Σοφία

29.05.2020 06:22
Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν: Προσκύνημα και ανάγνωση προσευχής στην Αγία Σοφία - Media

 

Ανάγνωση του κορανίου και προσευχή στην Αγία Σοφία ανήγγειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την 29η Μαΐου, ημερομηνία Άλωσης της Κιωνσταντινούπολης.

Μετά το πέρας του μέσω τηλεδιάσκεψης υπουργικού συμβουλίου στο οποίο προήδρευσε, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν απηύθυνε διάγγελμα στον τουρκικό λαό για το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων από την πανδημία από την 1η Ιουνίου μέσα στο οποίο ανακοίνωσε τις μεγαλοπρέπεις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Κωνσταντινούπολη, με αποκορύφωμα την Αγία Σοφία.

«Θα παρακολουθήσουμε πολλά σημαντικά προγράμματα με το έθνος μας για την 567η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ για την κατάκτηση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα αναγνωσθεί το κοράνι και θα τελεστεί προσευχή στην Αγία Σοφία».

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι Τούρκοι είχαν γνωστοποιήσει ότι ανήμερα της 29ης Μαΐου θα γινόταν μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι ακυρώθηκε και θα γίνει σε άλλο χώρο, για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις Ερντογάν.

Η ανακοίνωση δείχνει ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έχει σκοπό να κινηθεί προς την αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά, αλλά ότι έχει πάρει τις αποφάσεις της να τραβήξει το σχοινί ακόμη περισσότερο, αδιαφορώντας αν θα σπάσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34