12/07/2020 16:15:00

Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν: Προσκύνημα και ανάγνωση προσευχής στην Αγία Σοφία

Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν: Προσκύνημα και ανάγνωση προσευχής στην Αγία Σοφία - Media

 

Ανάγνωση του κορανίου και προσευχή στην Αγία Σοφία ανήγγειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την 29η Μαΐου, ημερομηνία Άλωσης της Κιωνσταντινούπολης.

Μετά το πέρας του μέσω τηλεδιάσκεψης υπουργικού συμβουλίου στο οποίο προήδρευσε, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν απηύθυνε διάγγελμα στον τουρκικό λαό για το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων από την πανδημία από την 1η Ιουνίου μέσα στο οποίο ανακοίνωσε τις μεγαλοπρέπεις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Κωνσταντινούπολη, με αποκορύφωμα την Αγία Σοφία.

«Θα παρακολουθήσουμε πολλά σημαντικά προγράμματα με το έθνος μας για την 567η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ για την κατάκτηση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα αναγνωσθεί το κοράνι και θα τελεστεί προσευχή στην Αγία Σοφία».

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι Τούρκοι είχαν γνωστοποιήσει ότι ανήμερα της 29ης Μαΐου θα γινόταν μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι ακυρώθηκε και θα γίνει σε άλλο χώρο, για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις Ερντογάν.

Η ανακοίνωση δείχνει ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έχει σκοπό να κινηθεί προς την αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά, αλλά ότι έχει πάρει τις αποφάσεις της να τραβήξει το σχοινί ακόμη περισσότερο, αδιαφορώντας αν θα σπάσει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.