search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:23
MENU CLOSE

Λαμία: Επεισόδιο στο λεωφορείο με επιβάτες που αρνούνταν να βάλουν μάσκα – Επενέβη η αστυνομία (Photos)

29.05.2020 07:10
Λαμία:  Επεισόδιο στο λεωφορείο με επιβάτες που αρνούνταν να βάλουν μάσκα – Επενέβη η αστυνομία (Photos) - Media

Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν οι οδηγοί των Αστικών Συγκοινωνιών Λαμίας. Το αστικό ήταν γεμάτο επιβάτες και έπρεπε να ξεκινήσει για τον προορισμό του. Όμως αυτό δεν εγινε γιατι είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο, από αυτά που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στη Λαμία και σε άλλες πόλεις με εκείνους που δεν πειθαρχούν στα μέτρα και τις οδηγίες. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Στο συγκεκριμένο αστικό ήταν τρεις επιβάτες χωρίς μάσκα. Όταν ο οδηγός τους ειπε να φορέσουν μάσκες ή να κατέβουν, κάποιοι από αυτούς του επιτέθηκαν φραστικά και τον απείλησαν. Ο οδηγός αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία.

Oπως αναφέρει το Lamia Report, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ο ένας επιβάτης συμμορφώθηκε, ενώ από τους δυο ανήλικους που δεν φορούσαν μάσκα οι αστυνομικοί ζήτησαν να κατέβουν από το αστικό και να τους ακολουθήσουν.

Ποιος κορωνοϊός; Όλα είναι συνωμοσίες

«Γιατί να βάλω μάσκα; Πιστεύεις ότι υπάρχει κορωνοϊός. Όλα είναι συνωμοσίες, μην τα πιστεύεις….», είναι μερικές από τις συχνές ατάκες που ακούνε οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων.

«Θέλουν να μας φυτέψουν τα τσιπάκια, να μας φακελώσουν. Όλα είναι ψέματα. Ξυπνήστε….», λένε και στους άλλους “ψεκασμένους” επιβάτες, όπως τους χαρακτηρίζουν, που περιμένουν υπομονετικά με τη μάσκα τους για να ξεκινήσει το λεωφορείο και να πάνε στον προορισμό τους.

Διαφορετική η εικόνα στην Αθήνα

Διαφορετικό είναι το σκηνικο στις συγκοινωνίες της Αθήνας μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Βοηθοί επιβατών» βρίσκονται από τις αρχές Μαίου στους κεντρικότερους σταθμούς του μετρό συμβουλεύοντας και προτρέποντας τους επιβάτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό πλαστικό στη θέση των οδηγών, ενώ οι θέσεις χρησιμοποιούνται ανά τετράδα, χιαστί. Το ίδιο ισχύει και στους συρμούς του μετρό, καθώς από τις 240 θέσεις που υπάρχουν, οι 120 είναι ανοιχτές και έχουν τοποθετηθεί κορδέλες στις ενδιάμεσες θέσεις, ώστε οι επιβάτες να μην κάθονται δίπλα δίπλα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και το μέτρο τηρείται από τους επιβάτες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:23