search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον αστυνομικό – δολοφόνο του Φλόιντ (Video)

29.05.2020 17:30
Απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον αστυνομικό - δολοφόνο του Φλόιντ (Video) - Media

 

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται ο πρώην αστυνομικός που συνελήφθη την Παρασκευή κατηγορούμενος για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν.

Ακόμα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις στους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό και ήδη απολύθηκαν από το σώμα.

 

Ο εισαγγελέας της κομητείας εξήγησε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Τσόβιν απαγγέλθηκαν την Παρασκευή, διότι η Πολιτεία ήθελε να έχει στα χέρια της στοιχεία που δεν θα καταπέσουν στη δίκη.

Όσον αφορά στους άλλους τέσσερις, τόνισε ότι προτεραιότητα είχε ο «πιο επικίνδυνος» από τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόβιν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο ουσιαστικά εμφανίζεται να στραγγαλίζει τον Φλόιντ.

Σημειώνεται ότι όπως αποκαλύφθηκε ο Τσόβιν είχε βεβαρυμένο παρελθόν, ενώ η κατάσταση εδώ και τρεις ημέρες παραμένει εκρηκτική στη Μινεάπολη και όχι μόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:31