search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Forbes: Η Κάιλι Τζένερ δεν είναι δισεκατομμυριούχος – Έλεγε ψέματα

29.05.2020 18:47
Forbes: Η Κάιλι Τζένερ δεν είναι δισεκατομμυριούχος – Έλεγε ψέματα - Media

 

Η Kylie Jenner έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον πλανήτη, με την πάροδο των ετών.

Η Kylie δεν είναι μόνο ένα από τα πιο διάσημα άτομα των ριάλιτι και των καλλυντικών, αλλά πιστεύεται ότι είναι η πλουσιότερη μεταξύ της οικογένειας Καρντάσιαν-Τζένερ.

Αλλά τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται.

Το περιοδικό Forbes που «έστεψε» την Kylie ως τη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο του κόσμου (για δύο συνεχόμενα χρόνια), εκφράζει τις αμφιβολίες του για τον ισχυρισμό ρίχνοντας μια ματιά στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες όλα αυτά τα χρόνια.

Η Mirror Online επικοινώνησε με τους αντιπροσώπους της Kylie για να σχολιάσει τα παρακάτω.

Το περιοδικό συγκέντρωσε διάφορα αποδεικτικά στοιχεία που το οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Kylie είπε ψέματα.

Το περιοδικό είχε πρόσβαση στον λογιστή πίσω από την εταιρεία Kylie Cosmetics.

Φορολογικές δηλώσεις έδειξαν ότι τα έσοδα του 2016 έφταναν τα εντυπωσιακά 307 εκατομμύρια δολάρια, με το προσωπικό εισόδημα της Kylie να ανέρχεται σε 110 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογιστής είπε ότι αυτό θα τοποθετούσε την Kylie στη λίστα Celebrity 100 της Forbes στη δεύτερη θέση, ακριβώς πίσω από την Taylor Swift.

Ωστόσο, το  Forbes δεν πείστηκε, ισχυριζόμενο ότι η αύξηση της Kylie Cosmetics από τίποτα σε 300 εκατομμύρια δολάρια – σε ένα χρόνο – φάνηκε υπερβολή.

Το Νοέμβριο του 2019 σημειώθηκε μια συμφωνία-ορόσημο στην οποία η Coty ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το 51% της Kylie Cosmetics, στην τιμή των 600 εκατομμυρίων δολαρίων – αυτό θα ανέβαζε την επιχείρηση στα περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό φαινόταν σε όλους ότι θα σταθεροποιούσε την ένταξη της Kylie στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές είχαν ερωτήσεις.

Φαινόταν μια παράξενη κίνηση, ισχυρίστηκαν, για την Coty να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα σε μια εταιρεία της οποίας η δημοτικότητα θα μπορούσε να είναι ένα βραχύβιο φαινόμενο – μια «μανία», όπως το θέτει ο Forbes.

Υπάρχει επίσης η περίπτωση των οικονομικών της Kylie το έτος πριν από τη συμφωνία – η παρουσίαση της Coty αποκάλυψε ως 177 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία δήλωσαν ότι αυξήθηκαν κατά 40% από το 2018, τοποθετώντας τα οικονομικά του έτους στα περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes ισχυρίζεται ότι αυτό δεν ήταν πουθενά κοντά στα 360 εκατομμύρια δολάρια που οι Jenners άφησαν τους πάντες να πιστέψουν.

Παρουσιάζουν δύο πιθανότητες για τις φερόμενες παρατυπίες – η επιχείρηση έπεσε κατά περισσότερο από 50% σε ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η Coty είχε μετατραπεί σε μια “μάρκα υψηλής ανάπτυξης” ή η Kylie δεν είπε την αλήθεια για την επιχείρηση από το 2016. Συνεχίζουν να λένε ότι το πρώτο φαίνεται απίθανο – αναφέροντας εμπειρογνώμονες του κλάδου που δήλωσαν ότι η γρήγορη πτώση φαινόταν υπερβολή.

Το Forbes συνεχίζει: «Πιθανότατα: η επιχείρηση δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη στην αρχή, και οι Jenners έλεγαν ψέματα κάθε χρόνο από το 2016 – συμπεριλαμβανομένου του λογιστή τους τους με ψευδείς αριθμούς – για να βοηθήσουν τις εκτιμήσεις του Forbes για τα κέρδη της Kylie και την καθαρή αξία.

«Ενώ δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτά τα έγγραφα ήταν πλαστά (αν και είναι πιθανό), είναι σαφές ότι το στρατόπεδο της Kylie είπε ψέματα», υποστηρίζουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:41