search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:31
MENU CLOSE

Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση επέλεξε το στρατόπεδο των Τραπεζιτών και όχι των πολιτών

30.05.2020 16:08
Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση επέλεξε το στρατόπεδο των Τραπεζιτών και όχι των πολιτών - Media

 

Η στενή σχέση της κυβέρνησης με το τραπεζικό σύστημα και τους Τραπεζίτες επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, επισήμανε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση ΠΝΠ της κυβέρνησης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως «Μέχρι πρότινος τα αδικήματα της απιστίας ήταν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα. Με επιλογή της κυβέρνησης διώκοντα πλέον κατ΄ έγκληση. Η ρύθμιση προέβλεπε επίσης ότι για όσες υποθέσεις έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις θα έπρεπε εντός προθεσμίας 4 μηνών, να υπάρξουν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των Τραπεζών που να νομιμοποιούν ουσιαστικά τις διώξεις αυτές». 

Και συμπλήρωσε: «Λόγω του κορωνοϊού και της αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, δόθηκε  παράταση σε όλες τις παραπάνω πράξεις αυτές, πλην μόνο μιας: Αυτής που έδινε δυνατότητα στα διοικητικά συμβούλια των Τραπεζών να ζητήσουν την δίωξη αδικημάτων απιστίας σε βάρος τους!».

«Ετσι, εν μέσω πανδημίας και μετά την παρέλευση του 4μηνου, παραγράφηκαν όλα τα αδικήματα απιστίας σε βάρος Τραπεζών και τραπεζιτών για τα οποία είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη και έμειναν στο απυρόβλητό όλοι εκείνοι που μπορούσαν να ελεγχθούν για ενδεχόμενα αδικήματα. Η ευθύνη βαρύνει απόλυτα την κυβερνητικά πλειοψηφία, η οποία επέλεξε να είναι με το στρατόπεδο των τραπεζιτών και όσων πιθανόν διέπραξαν αδικήματα και όχι με τους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ, τονίζοντας ότι τους «τελευταίους μήνες έγινε μια κοσμογονική αλλαγή. Αποκαταστάθηκε στη συνείδηση όλων η τεράστια σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό που οι νεοφιλελεύθερες δοξασίες θεωρούσαν στόχο, χαρακτηρίζοντας το ΕΣΥ αναποτελεσματικό και κοστοβόρο, έγινε πλέον κοινός τόπος όλων: Μόνο ένα δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να στηρίξει μια κοινωνία σε πανδημία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29