search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:55
MENU CLOSE

Αργολίδα: 300 κιλά απορριμμάτων ανέσυραν δύτες από το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου (Photos)

01.06.2020 06:27
Αργολίδα: 300 κιλά απορριμμάτων ανέσυραν δύτες από το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου (Photos) - Media

 

Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» βρέθηκε στο Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου την Κυριακή με στόχο να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων.

Η 2η κατά σειρά δράση υποβρύχιου καθαρισμού στο λιμάνι της Επιδαύρου με την βοήθεια του Δήμου Επιδαύρου έφερε στην επιφάνεια 300 κιλά απορριμμάτων σε 55’ κατάδυσης.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν, πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, γυάλινα μπουκάλια, Βαρέλια, Μουσαμάδες, Ελαστικά αυτοκινήτων, Σιδερένιοι & πλαστικοί σωλήνες, κιούρτοι ψαρέματος κ.λ.π.

Στο λιμάνι που φιλοξενεί κυρίως αλιευτικά & σκάφη αναψυχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι συνδεδεμένο άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τα περισσότερα απορρίμματα ήταν από αυτά.

Επιχειρήσεις σαν και αυτές αναδεικνύουν το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αποτελουν τα σκουπίδια στους ελληνικούς βυθούς.

Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, δοχεία, τενεκέδες, κουτάκια μπύρας, λάστιχα αυτοκινήτων, καρέκλες, άγκυρες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές, όπως φούρνοι μικροκυμάτων, βρίσκονται στον πυθμένα των ελληνικών θαλασσών, απόδειξη της έλλειψης σεβασμού προς το περιβάλλον.

Ανάμεσα στα λογής λογής σκουπίδια που έχουν καταλήξει στο βυθό, ζουν ψάρια, χταπόδια, μέδουσες και άλλα θαλάσσια είδη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:55