search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:36
MENU CLOSE

Το τριών δεκαετιών έργο του Glen Luchford σε έκθεση στο διαδίκτυο

01.06.2020 08:38
Το τριών δεκαετιών έργο του Glen Luchford σε έκθεση στο διαδίκτυο - Media

 

Το έργο του Βρετανού φωτογράφου τέχνης, μόδας και πορτρέτων Glen Luchford που εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες καταγράφεται και προβάλλεται σε online έκθεση με τίτλο «Selected Works 1990-2020».

Ο Glen Luchford, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ιδίως με τις διαφημιστικές καμπάνιες του για τον οίκο Prada, που συνδύαζαν τη μη συμβατική αισθητική με τις εξελιγμένες τεχνικές φωτισμού, επέλεξε να συνεχίσει ενστικτωδώς να θολώνει τις γραμμές μεταξύ της τέχνης και της φωτογραφίας μόδας, διευρύνοντας τα όρια στην παρουσίασή τους.

Η έκθεση φιλοξενείται στο website του πρακτορείου Art Partner και προσφέρει στους θεατές τη δυνατότητα να την εξερευνήσουν με τον δικό τους ρυθμό, όπως θα έκαναν σε μία πραγματική γκαλερί.

Οι διαφημιστικές καμπάνιες για τον Gucci, ασπρόμαυρα πορτρέτα μουσικών καλλιτεχνών, όπως η Björk από τη δεκαετία του 1990 και φωτογραφίες της Κέιτ Μος στη Νέα Υόρκη που παρουσιάζονται πρώτη φορά αναδεικνύουν τη φαντασία, τον αυθορμητισμό και την ικανότητα του φωτογράφου να καταγράφει το παρόν ως πρόσωπο, καθώς και τη συναρπαστική κινηματογραφική αισθητική του.

Ο Glen Lunchford έγνε διάσημος για τα σκοτεινά, υποβλητικά πορτρέτα των Ντένις Χόπερ, Τίλντα Σουίντον και Björk. Σήμερα συνεργάζεται με τα περιοδικά, Vogue Paris, Love, Dazed & Confused και i-D.

Ο γεννημένος στο Μπράιτον Luchford ξεκίνησε τη φωτογραφική του καριέρα αφού μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 15 ετών, όπου άρχισε να φωτογραφίζει τους «The Stone Roses» για το περιοδικό Cult The Face το 1989. Σε ηλικία μόλις 20 ετών συνεργαζόταν με τον φωτογράφο Ντέιβιντ Σιμς, εκπρόσωπο του κινήματος grunge στη μόδα, και τη στιλίστρια, Μέλανι Γουόρντ.

Το 2009, ο Luchford έγινε μέλος του πρακτορείου Art Partner και κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο British Influence.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:36