search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:40
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Όταν (αστυνομικοί) σφίγγουν το χέρι» διαδηλωτών! – Συγκινητικές στιγμές ελπίδας και αλληλεγγύης (Photos/Video)

01.06.2020 09:05
ΗΠΑ: «Όταν (αστυνομικοί) σφίγγουν το χέρι» διαδηλωτών! - Συγκινητικές στιγμές ελπίδας και αλληλεγγύης (Photos/Video) - Media

 

Εδώ και έξι ημέρες σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ μαίνονται άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών του κινήματος #Ιcan’tbreath που ξέσπασε μετά την φρικτή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη. Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, πολυάριθμοι τραυματίες, τεράστιες καταστροφές. 

Σε κάποιες όμως περιπτώσεις οι δυνάμεις της αστυνομίας ακολουθούν έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο και τρόπο προσέγγισης των εξεγερμένων, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να συμπορευτούν και να σηκώσουν το ίδιο πανό στα χέρια τους!

Στο Χιούστον, την πατρίδα του άτυχου Φλόιντ, ο αρχηγός της αστυνομίας Art Acevedo τέθηκε κι αυτός επικεφαλής ειρηνικής πορείας μαζί με άλλους διαδηλωτές αλλά και συναδέλφους του αστυνομικούς. 

Houston Police Chief Art Acevedo walked arm-in-arm with a woman during a "Justice for George Floyd" event Saturday.

Ο Acevedo μιλώντας στο CNN εξέφρασε την πρόθεση της τοπικής αστυνομίας να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε η σορός του Φλόιντ να επιστρέψει στην πατρίδα του για να ταφεί. 

Στη Νέα Υόρκη, στην Times Square, χθες Κυριακή, ένας λευκός αστυνομικός γονάτισε μπροστά από έναν τοίχο με ζωγραφισμένη μια καρδιά, προς τιμή του Φλόιντ και οι διαδηλωτές έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν για αυτή την πράξη αλληλεγγύης του. 

A New York City police officer takes a knee during a demonstration by protesters in Times Square.

Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας Joe Wysocki συμμετείχε στο μπλοκ των διαδηλωτών κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Ειμαι αλληλέγγυος», στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης στους διαδηλωτές. 

 

Στην Ουάσινγκτον μια ολόκληρη γραμμή πάνοπλων αστυνομικών απαθανατίστηκαν να γονατίζουν όταν ήρθαν σε επαφή με τους διαδηλωτές. 

Law enforcement officers were cheered by demonstrators as they knelt in Spokane.

Στο Κάνσας ένας τουλάχιστον διαδηλωτές πλησίασε και έκανε θερμή χειραψία με αστυνομικό σε διαδήλωση την  Κυριακή. 

A demonstrator and police officer shake hands in Kansas City, Missouri.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24