20/10/2019 03:04:23
9.10.2009

Τμήμα νεοελληνικών σπουδών Στρασβούργου:Η απόλυτη ξεφτίλα

 

Για 10.000 ευρώ κινδυνεύει να ματαιωθεί η εβδο­μάδα ελληνικού πολιτισμού στο Στρασβούργο και να τιναχτεί στον αέρα η προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, η ελληνική κοινότητα Αλσατίας και Περιχώρων, ο Κύκλος Ελληνογαλλικής Φιλίας και ο Σύλλογος Alsace-Crete.

Ευγενής στόχος των διοργανωτών είναι η εβδομά­δα ελληνικού πολιτισμού να πραγματοποιείται κά­θε τρία χρόνια και να αποτελέσει θεσμό στα πολιτι­στικά δρώμενα της πόλης του Στρασβούργου, έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι διοργανωτές απευθύνθηκαν – προεκλογικά – στο υπουργείο Πολιτισμού του Σαμαρά, στους ευρωβουλευτές, στην πρεσβεία των Παρισίων και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Στρα­σβούργου, με το αίτημα της καταβολής μέρους του συνολικού κόστους για την πραγματοποίηση αυ­τής της, εθνικής και υπερκομματικής εμβέλειας, εκδήλωσης.

Ουδείς εξ αυτών έβαλε το χέρι στην πολιτική ή κομματική τσέπη, για να συμβάλει στον προϋ­πολογισμό των εξόδων πραγματοποίησης αυτής της εκδήλωσης, που δεν ξεπερνούσαν τα 30.000 ευρώ. Kαι σήμερα, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων και ενώ ήδη έχει ανα­κοινωθεί το πρόγραμμα, η «Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού» στο Στρασβούργο κινδυνεύει να ματαιωθεί, επειδή… λείπουν 10.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής (από 22 έως και 26 Οκτωβρίου) στο Στρασβούργο της Βυζαντινής Χορωδίας (συνολικά 40 άτομα) που διευθύνει ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Χρυσόστομος Σταμούλης. Θα προλάβει η νέα ηγεσία του υπουρ­γείου Πολιτισμού την ξεφτίλα;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.