search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:39
MENU CLOSE

Άλλα κόλπα για Παγκράτι…

06.08.2012 09:20
oldphotos134389925248.jpeg

Κίνδυνος να χαθεί ένας ακόμη ελεύθερος χώρος στην πυ­κνοκατοικημένη περιοχή του Παγκρατίου ανακύπτει έπειτα από περίεργη απόφαση του Δήμου Αθηναίων, που τινάζει στον αέρα προσπάθειες έξι ετών

Κίνδυνος να χαθεί ένας ακόμη ελεύθερος χώρος στην πυ­κνοκατοικημένη περιοχή του Παγκρατίου ανακύπτει έπειτα από περίεργη απόφαση του Δήμου Αθηναίων, που τινάζει στον αέρα προσπάθειες έξι ετών. Πρόκειται για οικόπεδο 768 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Νικοσθένους – Πολέμωνος και Ελλανίκου, για το οποίο οι πρώτες προσπάθειες για την απαλλοτρίωσή του και την απόδοσή του στους κατοίκους άρχισαν επί δημαρχίας Δημή­τρη Μπέη.

Η απαλλοτρίωση του οικοπέδου κρίνεται άκρως επιτα­κτική, αφού ακριβώς απέναντι στεγάζεται σε ιδιόκτητη πο­λυκατοικία (!) ο 6ος Παιδικός Σταθμός του δήμου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παίζουν στην πιλοτή του κτηρίου! Οι προσπάθειες των κατοίκων και του δήμου τα τελευταία έξι χρόνια ήταν να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου προκείμενου τα παιδιά να αποκτήσουν έναν χώρο για να παίζουν αλλά και η γειτονιά να αποκτήσει ένα πάρκο. Και ενώ η όλη διαδικασία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησης, μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου βάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι τις 17 Αυγούστου θα πρέπει να κατατεθούν τα χρήματα της απο­ζημίωσης του ιδιοκτήτη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και συγκεκριμένα ποσό ύψους 2.856.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό ο δήμος οφείλει να καταβάλει 265.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αποτελεί σύμφωνα με τον νόμο συ­νεισφορά των κατοίκων.

Σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται, ο δήμος καταβάλλει όλο το ποσό και στη συνέχεια βεβαιώνει και ει­σπράττει από τους κατοίκους το ποσό που παρακατέθεσε για λογαριασμό τους.

Η αντίδραση, όμως, κατοίκων της περιοχής στην καταβο­λή εκ μέρους τους του ποσού που αναλογεί, αντί να οδηγή­σει τον Δήμο της Αθήνας στην αυτονόητη απόφαση να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό χωρίς να το απαιτήσει στη συ­νέχεια από τους κατοίκους, τον οδήγησε στην απόφαση να χαθεί επί της ουσίας ο ελεύθερος χώρος, αφού το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη μη παρακατάθεση αποζημίωσης, «υπό τον όρο να παραμείνει ο στόχος της αγοράς χωρίς να απαιτείται η συνεισφορά των κατοίκων».  Α.Χ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:38