search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Οργή και χάος για 6η ημέρα στις ΗΠΑ – Διαδηλώσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμα και στη Νέα Υόρκη (Video | Live)

01.06.2020 12:57
Οργή και χάος για 6η ημέρα στις ΗΠΑ - Διαδηλώσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμα και στη Νέα Υόρκη (Video | Live) - Media
 
Στο χάος βυθίζονται οι ΗΠΑ καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών για τη δολοφονία από αστυνομικούς του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, αλλά και την αγριότητα με την οποία η αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει τις διαδηλώσεις. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και στη Νέα Υόρκη.
 

Σε μια δραματική εξέλιξη, ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια των διαδηλώσεων που κλυδωνίζουν εδώ και μέρες τις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
 

Συγκεκριμένα, νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε ένας άνδρας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Λούισβιλ του Κεντάκι, όπως αναφέρει το NBC. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες έξω από ένα σούπερ μάρκετ, στην προσπάθεια της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς να σπάσουν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών.
 
Από τη μεριά του, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Λούισβιλ, Στιβ Κόνραντ δήλωσε στα τοπικά Μέσα ότι οι αρχές ερευνούν την υπόθεση και παίρνουν καταθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «οι αστυνομικοί ήταν αυτοί που πρώτοι δέχτηκαν πυροβολισμούς και αναγκάστηκαν να απαντήσουν», με τα πυρά να τραυματίζουν θανάσιμα τον εν λόγω διαδηλωτή.

Συνολικά, δέκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών. Οι δύο τελευταίοι θάνατοι σημειώθηκαν στην Αϊόβα, όπου οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Ήδη, 40 πόλεις έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες αψήφησαν τις απαγορεύσεις.

Ev τω μεταξύ, στη Μινεάπολη συνελήφθη οδηγός βυτίου ο οποίος επιχείρησε να πέσει πάνω σε διαδηλωτές στην κεντρική λεωφόρο της πόλης. Στο ανατριχιαστικό βίντεο, ο οδηγός μοιάζει να επιταχύνει και να απειλεί να συνθλίψει τους πολίτες με το φορτηγό του.
 

Οι διαδηλωτές, τελικά, περικύκλωσαν το φορτηγό και ξυλοφόρτωσαν τον οδηγό πριν τον παραδώσουν στην ασυυνομία διά τα περαιτέρω.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:01