search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00
MENU CLOSE

Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

01.06.2020 14:57
Συμφωνία Mytilineos - Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου - Media

 

Η Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου, από το 2020 έως το 2030 με την ελληνική εταιρεία Mytilineos.

«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Mytilineos αποδεικνύει τη ζήτηση για ρωσικό φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε η Έλενα Μπουρμίστοβα, επικεφαλής της Gazprom Export. 

«Αυτή η μακροπρόθεσμη σύμβαση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της Mytilineos σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη απόδοση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Το 2017 η Mytilineos ξεκίνησε τις βραχυπρόθεσμες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Gazrpom, ενώ η ίδια τακτική στις προμήθειες, συνεχίστηκε και τις χρονιές 2018 και 2019.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταναλωτή φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ενώ το μερίδιό της έχει ξεπεράσει το 40% των εισαγωγών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00