search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:05
MENU CLOSE

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Fake news ότι καταψηφίσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης

01.06.2020 18:10
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media
 
Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων, αλλά και δηλώσεων ευρωβουλευτών της ΝΔ, ότι η ευρω-ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε,Ε, προχώρησε το Γραφείο Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για fake news.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωσε ανέφερε ότι «τις τελευταίες ώρες επιχειρείται να αποδοθούν ευθύνες στους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με τη στάση τους στις δύο ψηφοφορίες του Ευρωκοινοβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Νέο Πολυετή Προϋπολογισμό. Εσκεμμένα μάλιστα κάποιοι επιχειρούν να συγχέεται η πρόταση της Επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν για το Ταμείο Ανάκαμψης με τις δύο ψηφοφορίες -17 Απριλίου 2020 και 15 Μαΐου 2020. Η θετική και σημαντική πράγματι πρόταση της κας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν για το ύψος του Ταμείου Ανάκαμψης διαμορφώθηκε ΜΕΤΑ τις πιέσεις (τροπολογίες και προτάσεις) προοδευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινοι). Απόδειξη είναι οτι η γνωστή ως Γαλλογερμανική πρόταση για Ευρωπαϊκό Ταμείο 500 δις ευρώ ήρθε τρεις (3) μέρες ΜΕΤΑ από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Και ο πλέον άσχετος πάντως περί τα ευρωπαϊκά γνωρίζει ότι η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει ακόμα μπει σε ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κομισιόν, Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Επειδή λοιπόν τα γραπτά μένουν, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με κοινή δήλωσή τους στις 15/05/2020 και μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για το Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισαν ότι το ύψος του Ταμείου και ο Νέος Πολυετής Προϋπολογισμός δεν περιλάμβαναν τις αναγκαίες προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με το ύψος του Ταμείου Ανάκαμψης.
 
Αντίθετα, σε σχέση με την πρόταση της Φον Ντερ Λάϊεν και της Κομισιόν για το ύψος του Ταμείου οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με δηλώσεις τους τόνιζαν ότι «είναι σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά βεβαίως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς πριν διευκρινιστούν το τελικό μέγεθος του Ταμείου και η αναλογία μεταξύ επιχορηγήσεων και δανείων καθώς και οι όροι εκταμίευσης των ποσών προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ». Μάλιστα σε διάλογο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γιοχάνες Χαν, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού (BUDG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε για την πρόταση Φον Ντερ Λάϊεν ότι «είναι σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ότι είναι ανεπαρκής η πρόταση για το Νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 – 2027 και ότι μας χωρίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από την πρόταση του Κοινοβουλίου». .
 
Οποιαδήποτε άλλη εσκεμμένη δήλωση σε σχέση με τις θέσεις των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι εκ του πονηρού και επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, ακολουθώντας την προσφιλή λογική κάποιων για διασπορά fake news. Ο κόσμος όμως δεν τρώει πλέον κουτόχορτο και ό,τι του πασάρετε. Σας έμαθε πια!».
 
Σημειώνεται ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με σχετική ανάρτηση της στο Twitter, ανέφερε:
 

 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:03