search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:41
MENU CLOSE

HΠΑ – δολοφονία Φλόιντ: Μαίνονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας -Πυροβολισμοί και λεηλασίες σε πολλές περιοχές (Videos)

02.06.2020 07:13
HΠΑ - δολοφονία Φλόιντ: Μαίνονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας -Πυροβολισμοί και λεηλασίες σε πολλές περιοχές (Videos) - Media

 

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι οργισμένες διαδηλώσεις παρά τις απειλές Τραμπ ότι θα αναπτυχθούν δυνάμεις της Εθνοφρουράς σε κάθε περιοχή που σημειώνονται συγκρούσεις  προκειμένου να επιβληθεί η τάξη και να καταστειλεί το κίνημα κατά της ρατσιστικής βίας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Στο Σεντ Λούις έπεσαν πυροβολισμοί και σύμφωνα με την ενημέρωση από το οικείο αστυνομικό τμήμα, τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά από πυροβόλο όπλο και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Protesters demonstrate against police brutality and the death of George Floyd through downtown St. Louis on June 1, in St Louis, Missouri.

Οπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, άπαντες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, η κατάσταση στο κέντρο της πόλης παραμένει έκρυθμη. Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Σεντ Λούις, όπου η αστυνομία και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν επανειλημμένα όλη τη νύχτα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Η διαμαρτυρία ήταν αρχικά ειρηνική, αλλά έγινε βίαια μετά το βράδυ, με βανδαλισμούς και λεηλασίες επιχειρήσεων. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά αμέσως μετά την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον του πλήθους.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέζιο έγραψε στο Twitter νωρίς την Τρίτη το πρωί ότι έφυγε από την περιοχή του Μπρονξ και ότι ο αστυνομικός επίτροπος έστειλε πρόσθετη βοήθεια.

“Πραγματικά προβλήματα στην οδό Fordham, καθώς και στη λεωφόρο Burnside. Μίλησα με τον σύμβουλο Fernando Cabrera για άμεσα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Επίσης, μίλησα με τον Επίτροπο Shea + Chief Pichardo, ο οποίος στέλνει πρόσθετη βοήθεια”, είπε.

Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, τις τελευταίες ώρες, είχε δημοσιεύσει στο Twitter ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους, καθώς υπήρχαν άνθρωποι στην πόλη των οποίων η πρόθεση ήταν «όχι να διαμαρτυρηθούν αλλά να καταστρέψουν περιουσία και να βλάψουν άλλους».

Το κέντρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη μετατράπηκε σε θέατρο λεηλασιών τη νύχτα της Δευτέρας, γεγονός που ώθησε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να ανακοινώσει την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, για περισσότερες ώρες, σήμερα.

Καταστήματα γνωστών εταιρειών, όπως των Nike και Michael Kors, στην 5η Λεωφόρο, καταστήματα με ηλεκτρονικά, κινητά τηλέφωνα, Lego και άλλα στις λεωφόρους του Midtown λεηλατήθηκαν προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέτρο άνευ προηγουμένου, στις 23:00 τοπική ώρα (στις 06:00 ώρα Ελλάδας), διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ομάδες νεαρών κυκλοφορούσαν από τον έναν δρόμο στον άλλον, ενώ ολόκληρες οδοί σε αυτή την πολύ τουριστική υπό κανονικές συνθήκες συνοικία αλλά εγκαταλελειμμένη εξαιτίας της πανδημίας είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Πολλά βίντεο δείχνουν τη λεηλασία σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών της αλυσίδας Best Buy, πριν οι δράστες συλληφθούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03