search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:02
MENU CLOSE

Τη βρήκαν νεκρή σε λίμνη αίματος μέσα στην εκκλησία – Φοιτήτρια πήγε να διαβάσει εκεί γιατί ήταν ήσυχα

02.06.2020 16:46
Τη βρήκαν νεκρή σε λίμνη αίματος μέσα στην εκκλησία - Φοιτήτρια πήγε να διαβάσει εκεί γιατί ήταν ήσυχα - Media

 

Θα έπρεπε να ήταν ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για να βρει κανείς καταφύγιο. Αντ ‘αυτού, η 22χρονη Uwaila Vera Omozuwa δέχθηκε επίθεση ενώ διάβαζε στην εκκλησία, σύμφωνα με την αστυνομία της Νιγηρίας.

Η 22χρονη πέθανε στις 30 Μαΐου, λίγες μέρες μετά τη βίαιη επίθεση μέσα στην εκκλησία της χριστιανικής εκκλησίας Redeemed Christian Church of God, στην πόλη του Μπενίν, δήλωσε εκπρόσωπος στο CNN.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νιγηρίας χαρακτήρισε το θάνατο της ως «βάναυση επίθεση» και είπε ότι η αστυνομία «θα εντοπίσει τους δράστες της άσχημης πράξης το συντομότερο δυνατό».

Ο εκπρόσωπος της RCCG Olaitan Olubiyi δήλωσε ότι η κοπέλα ήταν μέλος της χορωδίας που είχε διάβαζε μόνη της στην εκκλησία, δεδομένου ότι τα μέτρα για την καραντίνα λόγω πανδημίας του κορωνοϊού τέθηκαν σε εφαρμογή στη Νιγηρία τον Μάρτιο.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με τον θάνατό της. Αποφάσισε να διαβάσει για τις σπουδές της κατά τη διάρκεια της καραντίνας επειδή η εκκλησία ήταν ειρηνική. Έπαιρνε το κλειδί από τον πάστορα και το επέστρεφε μετά το διάβασμά της. Αλλά εκείνη την ημέρα δεν το επέστρεψε και ο νυχτερινός φύλακας που έκανε το καθήκον του τη βρήκε σε μια λίμνη άιματος και ημιγυμνή στην αίθουσα της εκκλησίας», πρόσθεσε ο Olubiyi.

Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί αγωνίστηκαν για να τη σώσουν, αλλά πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Σε μια συνέντευξη, η μητέρα της Omozuwa περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έμαθε για τον θάνατο της κόρης της από έναν γείτονα.

«Έτρεξα [στην εκκλησία] αλλά πριν φτάσω εκεί, την πήραν σε ιδιωτικό νοσοκομείο και όταν είδα την κόρη μου, έκλαψα. Την βίασαν · το φόρεμα που φορούσε εκείνο το πρωί ήταν λευκό. Το λευκό είχε γυρίσει κόκκινο, όλο το σώμα της ήταν γεμάτο με αίμα», είπε. Ο πατέρας της φοιτήτριας δήλωσε επίσης στο CNN ότι οι γιατροί του είπαν ότι το κορίτσι είχε πέσει θύμα βιασμού.

«Η κόρη μου ήταν πολύ ευγενική και πολύ έξυπνη και πειθαρχημένη. Μόλις είχαμε γιορτάσει την είσοδό της στο πανεπιστήμιο», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33