search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Άγρια κόντρα στη Νέα Υόρκη: Κυβερνήτης και δήμαρχος «σφάζονται» για τις διαδηλώσεις

02.06.2020 17:42
Άγρια κόντρα στη Νέα Υόρκη: Κυβερνήτης και δήμαρχος «σφάζονται» για τις διαδηλώσεις - Media
 
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέτυχε τη Δευτέρα να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες από τις λεηλασίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, και ότι ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης έχει αρνηθεί τη βοήθεια της Εθνοφρουράς.
 
«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος δεν έκαναν τη δουλειά τους τη χθεσινή νύχτα», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί για τον κορονοϊό, αναφερόμενος στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.
 
«Πιστεύω ότι ο δήμαρχος υποτιμά το μέγεθος του προβλήματος». Σύμφωνα με τον Κουόμο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να κινητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό από τους 38.000 αστυνομικούς της, για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά λεηλασιών και βανδαλισμών.
 
Επιπλέον, ο Άντριου Κουόμο επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απάντησή του στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε τη θέση του και τη δυνατότητα δημόσιου λόγου που έχει για να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους κάνουν λεηλασίες, προκειμένου να «μην χρειαστεί να μιλήσει για τη δολοφονία» του Τζορτζ Φλόιντ.
 
Νωρίτερα ο ντε Μπλάζιο είχε ανακοινώσει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες από απόψε, λόγω των ταραχών που προκλήθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ,

«Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα περίπου άλλων σαράντα πόλεων που αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:12