search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Ενεργούμε νόμιμα στην Αν. Μεσόγειο – Δεν έχει σχέση η Ελλάδα με την Αγιά Σοφιά

03.06.2020 08:55
Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Πριν 98 χρόνια σώθηκε η Ανατολία από την ελληνική καταπίεση» (Photos) - Media

 

Προκάλεσε ξανά ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόσο για την Ανατολική Μεσόγειο, όσο και για την Αγιά Σοφιά.

Σε ό,τι αφορά το τουρκολυβικό μνημόνιο και τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου είπε: «Ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Ενεργούμε νόμιμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν ισχύουν όσα λέγονται πως δεν υπάρχει deal για την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, με αφορμή την επέτειο κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης. «Η Αγιά Σοφιά δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Κατακτήθηκε από την Τουρκία και ανήκει στη δημοκρατία της Τουρκίας. Η τελευταία χώρα που μπορεί να μας κάνει μαθήματα είναι η Ελλάδα. Η μόνη πρωτεύουσα χωρίς τζαμί στην Ευρώπη είναι η Αθήνα. Με τη δικαιολογία του κορωνοϊού, ήθελαν να σιωπήσουν την προσευχή στη Δυτική Θράκη και αμέσως ενεργήσαμε».
 

Οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προκλήσεων της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας -κάτι που έχει θέσει σε συναγερμό την Αθήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52