search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:29
MENU CLOSE

«Μπλόκο» Τραμπ στις πτήσεις κινεζικών αεροπορικών εταιρειών από και προς τις ΗΠΑ

03.06.2020 16:14
«Μπλόκο» Τραμπ στις πτήσεις κινεζικών αεροπορικών εταιρειών από και προς τις ΗΠΑ - Media

 

Η αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα απαγορεύσει προσωρινά πτήσεις από κινεζικές αεροπορικές εταιρείες προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς το Πεκίνο δεν έχει ακόμη επιτρέψει στους αμερικανούς αερομεταφορείς να επαναφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα παρά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Αυτή η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιουνίου, αλλά δεν αποκλείεται ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου να γίνει πριν αυτήν την ημερομηνία, αν ο Αμερικανός πρόεδρος το αποφασίσει, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.

«Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν να επαναφέρουν τις δραστηριότητές τους (στην Κίνα), από την 1η Ιουνίου. Η αποτυχία της κινεζικής κυβέρνησης να εγκρίνει τα αιτήματά τους αποτελεί μια παραβίαση της συμφωνίας» για τις αεροπορικές μεταφορές, αποδοκίμασε το υπουργείο.

Η Delta Air Lines και η United Airlines ανέστειλαν τις πτήσεις τους από και προς την Κίνα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας Covid-19, αλλά επιθυμούσαν να επαναφέρουν τις πτήσεις τους στη χώρα αυτό το μήνα.

Δεν έχουν ακόμη λάβει το πράσινο φως από τις κινεζικές αρχές Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίες από την άλλη πλευρά εξουσιοδότησαν τον Μάρτιο τις τοπικές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν μια πτήση ανά εβδομάδα από και προς μια ξένη χώρα. Αυτός ο περιορισμός προορίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Επί του παρόντος, τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έναντι καμίας αμερικανικών εταιρειών, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

Η αμερικανική απόφαση έρχεται μεσούσης κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27