search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:26
MENU CLOSE

Τζορτζ Φλόιντ: Διώκεται για φόνο β’ βαθμού ο Σόβιν – Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς

03.06.2020 18:41
ΗΠΑ: Στον ουρανό τα τελευταία λόγια του George Floyd  - Media

 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα Κιθ Έλισον που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, τροποποίησε την κατηγορία εναντίον του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν αυξάνοντάς την σε φόνο δεύτερου βαθμού, απαγγέλλοντας κατηγορίες και εναντίον των τριών άλλων αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Ο 44χρονος Σόβιν, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, απολύθηκε από την αστυνομία – όπως οι τρεις συνάδελφοί του – και φυλακίστηκε στα τέλη Μαΐου. Αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο Έλισον εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους άλλους τρεις αστυνομικούς και αύξησε την εγγύηση σε κάθε έναν από αυτούς σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

“Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για δικαιοσύνη” έγραψε σε tweet της η Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουσαρ.

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Φλόιντ.

Ο Μπέντζαμιν Κραμπ, ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ, με tweet του ανέφερε ότι η οικογένεια υποδέχθηκε την είδηση ως μια “γλυκόπικρη στιγμή” και ήταν “πολύ ικανοποιημένοι” που ο Έλισον αύξησε την κατηγορία εναντίον του Σόβιν και απήγγειλε κατηγορίες και στους άλλους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

“Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο δρόμο για δικαιοσύνη και είμαστε ικανοποιημένοι που αυτή η σημαντική ενέργεια έγινε πριν η σορός του Τζορτζ Φλόιντ αναπαυθεί”, τόνισε ο Κραμπ σε ανακοίνωσή του.

Σε συνέντευξη του στο CNN, ο Κραμπ πρόσθεσε πως ειπώθηκε στην οικογένεια Φλόιντ ότι η έρευνα συνεχίζεται και πως οι κατηγορίες μπορεί να τροποποιηθούν ξανά. Η οικογένεια, τόνισε ο δικηγόρος, πιστεύει ότι ο Σόβιν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος και με κατηγορία φόνου πρώτου βαθμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:21