search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:50
MENU CLOSE

Υπερψηφίστηκε το αγροτικό νομοσχέδιο

03.06.2020 20:40
Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση - Την Τρίτη η ψηφοφορία - Media

 

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου είχαν ταχθεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η ΕΛ.ΛΥ και το ΜεΡΑ25.

Κλείνοντας την διήμερη συζήτηση και απαντώντας στην αντιπολίτευση, που του ζήτησε να ξεκαθαρίσει αν είναι στις προθέσεις του η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του οργανισμού και η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών, ενώ επικαλέστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, που αναφέρεται σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«Στόχος μας είναι να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του ΕΛΓΑ, που θα αφορά την αναμόρφωση του κανονισμού, τις εισφορές, τις κατανομές αλλά και τις ζημιές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Το πρόγραμμα της ΝΔ που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό, μιλά για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ασφάλισης στη γεωργική ασφάλιση. Η μορφή, ο τρόπος, η έκταση που θα πάρει, αποτελούν αντικείμενο μεγαλύτερης συζήτησης. Αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Εξαρτάται από το τι θέλουν οι εταιρίες, τι θέλει η άλλη πλευρά. Δική μας προϋπόθεση είναι να βελτιώσουμε τη γενική ασφάλιση για τον παραγωγό, ώστε να βρίσκεται σε καλύτερη ασφαλιστική θέση από ό,τι σήμερα. Η συζήτηση θα γίνει την ώρα που πρέπει, με τους όρους που πρέπει, και θα γίνει πολύ αναλυτικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48