02/07/2020 12:28:52

Ξάνθη: Διώκεται πειθαρχικά εκπαιδευτικός για αντιρατσιστικές αναρτήσεις

Ξάνθη: Διώκεται πειθαρχικά εκπαιδευτικός για αντιρατσιστικές αναρτήσεις - Media

 

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο των αναρτήσεων του αναπληρωτή καθηγητή Ειδικής Αγωγής Τζεμαλή Μηλιαζίμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές Μαρτίου, περίοδο που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι ένοπλες στρατιωτικές και αστυνομικές επιχειρήσεις στον Εβρο ως απάντηση στην τάχα «ασύμμετρη απειλή» που υποτίθεται ότι έθεταν οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενόχλησαν, φαίνεται, ακραία συντηρητικούς κύκλους στον ακριτικό νομό.

Οπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, αύριο ξεκινά προκαταρκτική εξέταση εναντίον του καθηγητή από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να διαπιστωθεί αν οι αναρτήσεις του συνιστούν… πειθαρχικό παράπτωμα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πολιτική δίωξη, όπως καταγγέλλει η Κίνηση, εναντίον ενός αγωνιστή του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος και δραστήριου εκπαιδευτικού της μειονότητας.

Ο Τζ. Μηλιαζίμ έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και ευρύτερα του εκπαιδευτικού κινήματος, διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και αγωνίζεται ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή έχει στοχοποιηθεί και από χρυσαυγίτες, που καταδικάστηκαν αμετάκλητα για επίθεση εναντίον του κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.