search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:14
MENU CLOSE

Ρόδος: Επιστρέφουν οι γάμοι στη Λίνδο – Είχαν σταματήσει μετά το άσεμνο επεισόδιο με Βρετανούς (Photos/Video)

04.06.2020 11:27
Ρόδος: Επιστρέφουν οι γάμοι στη Λίνδο - Είχαν σταματήσει μετά το άσεμνο επεισόδιο με Βρετανούς (Photos/Video)  - Media

 

Μετά από δυόμιση και πλέον χρόνια προσπαθειών, μόλις σήμερα βρέθηκε κοινή συνισταμένη στην προσπάθεια ώστε να επιτραπεί και πάλι η τέλεση των πολιτικών γάμων στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2017 μετά από την τέλεση ενός πολιτικού γάμου Βρετανών, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να απαγορευθούν μετά από ολόκληρες δεκαετίες, οι γάμοι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας

Ακολούθησαν αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να βρεθεί λύση και τελικά αποφασίστηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία να κατασκευαστεί ξύλινη εξέδρα, στην παρακείμενη προβλήτα, όπου θα τελούνται οι πολιτικοί γάμοι.

Όμως η συγκεκριμένη λύση δεν έκανε ποτέ «γκελ» στα υποψήφια ζευγάρια από το εξωτερικό, που ήθελα να παντρευτούν στο γραφικό λιμανάκι της Λίνδου, με αποτέλεσμα να πέσουν κατακόρυφα οι κρατήσεις των αντίστοιχων τουριστικών πακέτων, επηρεάζοντας σημαντικά είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο, μια σειρά από επαγγελματίες της περιοχής.

Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει και τρίτη σεζόν με το ζήτημα να «βαλτώνει», παίρνοντας πλέον σημαντικές κοινωνικές διαστάσεις, ξεκίνησαν προσπάθειες το περασμένο φθινόπωρό ώστε να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr οι συζητήσεις διακόπηκαν προσωρινά λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο σήμερα υπήρξε συνάντηση στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου, με την συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, του Αρχιμανδρίτη και εφημέριου της Λίνδου κ. Σπυρίδωνα Λίγκα μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή, του προέδρου της Κοινότητας κ. Βαλάντη Λάμπη και του δημοτικού συμβούλου της περιοχής και προέδρου του ΔΟΠΑΡ και του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.

Πάντως διασφαλίστηκε ο σεβασμός στην ιερότητα του χώρου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώνας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Βαλάντης Λάμπης: «Όντως θα ξεκινήσει και πάλι από φέτος η τέλεση των γάμων στο προαύλιο του Αγίου Παύλου, με όλες όμως τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Με φύλαξη του χώρου από security, με τεράστια προσοχή και σεβασμό στο χώρο και φυσικά με τον καθορισμό συγκεκριμένου ωραρίου». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10