search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:09
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας στον Έβρο

04.06.2020 11:27
Κουμουτσάκος: Ο σύμβουλος του Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις - Media

 

«Είχαμε χθες το βράδυ αργά την πληροφορία για μια κινητικότητα. Αυτήν τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Φαίνεται να υπάρχει μικρή αυθόρμητη κινητικότητα μεταναστών, όπως κατά καιρούς γίνεται. Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο σύνορο», δήλωσε για τον Έβρο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι «είμαστε μπροστά σε μία εξελισσόμενη τουρκική στρατηγική που τη χαρακτηρίζω ως πολυμετωπική πίεση. Ασκείται ταυτόχρονη πίεση σε πολλά μέτωπα, από τον Έβρο μέχρι τις έρευνες που έχουν ανακοινώσει νοτίως της Κρήτης, της Καρπάθου. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική διασποράς της πίεσης υπάρχει μόνον ένας τρόπος απάντησης: Τα τέσσερα, όπως συνηθίζω να λέω, τείχη εθνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής».

Όπως πρόσθεσε, αυτά τα τείχη είναι η εθνική ομοψυχία, η ενεργητική αξιοποίηση του διεθνούς δικαίου, η διπλωματική δραστηριότητα και η επιχειρησιακή ετοιμότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30