05/07/2020 23:36:57

Το Twitter στην αναζήτηση «ρατσιστής» εμφανίζει πρώτο τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ αποσύρει 9.500 στρατιώτες από τη Γερμανία - Media

 

Το «σίριαλ» μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Twitter φαίνεται να παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς οι χρήστες που πραγματοποιούν αναζήτηση με τη λέξη «ρατσιστής» στα αγγλικά (δηλαδή «racist») θα δουν να εμφανίζεται στα αποτελέσματα ο λογαριασμός του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ!

Τη σύνδεση του Τραμπ με την αναζήτηση του όρου «ρατσιστής» στο Twitter επισημαίνει δημοσίευμα στον βρετανικό Independent.

«Αναζητώντας "ρατσιστής" στο Twitter εμφανίζει τον Ντόναλντ Τραμπ στα κορυφαία αποτελέσματα» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα.

Μετά τη σχετική αναζήτηση, πρώτος στην κατηγορία «Άτομα» εμφανίζεται ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λογαριασμός του Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση «ρατσιστής» στο Twitter

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : TWITTER.COM

Ο λογαριασμός του Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση «ρατσιστής» στο Twitter

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, παρότι το Twitter πραγματοποιεί «στοχευμένες» αναζητήσεις ανάλογα με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από κάθε λογαριασμό, εντούτοις, πολλοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα παρατήρησαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο αλγόριθμος αναζήτησης του Twitter λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, το Twitter έχει αναφέρει πως όταν ένας λογαριασμός αναφέρεται συχνά με έναν συγκεκριμένο όρο από τους χρήστες, τότε ο λογαριασμός συνδέεται με τον όρο στη μηχανή αναζήτησης του Twitter.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.