search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43
MENU CLOSE

Τζορτζ Φλόιντ: Η Μέγκαν Μαρκλ στέλνει το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού (Video)

04.06.2020 16:56
Τζορτζ Φλόιντ: Η Μέγκαν Μαρκλ στέλνει το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού (Video) - Media

 

Πληθαίνουν οι φωνές υποστήριξης για τον άδικο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Με ενα βίντεο, η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού. 

Ως μιγάδα η ίδια έχει υποστεί ρατσισμό στη ζωή της και οι θαυμαστές της περίμεναν μια σχετική δήλωσή της.

Η Μέγκαν Μαρκλ εξήγησε πως ο λόγος που δεν είχε μιλήσει νωρίτερα ήταν γιατί φοβόταν μήπως πει κάτι λάθος και επειδή ήταν αγχωμένη και εκνευρισμένη. Ωστόσο εξήγησε ότι το μόνο λάθος που μπορείς να πεις, είναι να μην πεις τίποτα.

Έτσι η Μέγκαν Μαρκλ μέσω βιντεοκλήσης απευθύνθηκε σε μαθητές του πρώην σχολείου της Immaculate Heart High στο Los Angeles λέγοντας ότι «Η ζωή του Τζορτ Φλόιντ είχε αξία».

Η Μέγκαν Μαρκλ φοίτησε στο συγκεκριμένο σχολείο από την ηλικία των 11 μέχρι τα 18 της, και ανέφερε τα ονόματα κι άλλων Αφρο Αμερικανών που σκοτώθηκαν από την αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά μίλησε για τις δικές της αναμνήσεις που έχει από παρόμοια περιστατικά ως παιδί, τονίζοντας ότι αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν ποτέ από το μυαλό της.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εσείς θα έχετε τις ίδιες περίπου εμπειρίες σε αυτή την ηλικία. Ζητώ συγγνώμη που δεν κάναμε τον κόσμο το μέρος που θα αξίζατε να βρίσκεστε.

Ακόμα θυμάμαι από τότε, πώς οι άνθρωποι ενώνονταν σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Κάτι που βλέπουμε και τώρα.

Ξέρω ότι αυτή δεν θα είναι η αποφοίτηση που φανταζόσασταν. Αλλά πρέπει να το δούμε όλο αυτό όχι ως το τέλος αλλά την αρχή και την ευκαιρία να ενεργοποιήσετε όλα αυτά που έχετε μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

«Δεν ήμουν σίγουρη για το τι θα μπορούσα να σας πω. Ήθελα να πω το σωστό και ήμουν πολύ αγχωμένη σχετικά με τις λέξεις που θα επέλεγα. Αλλά συνειδητοποίησα πως το μόνο λάθος πράγμα που θα μπορούσα να πω είναι να μην πω τίποτα.

Επειδή η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ έχει σημασία όπως και η ζωή της Μπριόνα Τέιλορ και η ζωή του Φιλάντο Καστίγιε και η ζωή του Ταμίρ Ράις. Όλες αυτές οι ζωές έχουν σημασία, όπως και όλων των άλλων ανθρώπων των οποίων τα ονόματα γνωρίζουμε και άλλων που δεν γνωρίζουμε».

Η Μέγκαν Μαρκλ απολογήθηκε στους νέους οι οποίοι μεγαλώνουν σε ένα κόσμο όπου κάτι τέτοιο υπάρχει ακόμα.

«Συγνώμη που δεν έχουμε φέρει τον κόσμο σε ένα σημείο στο οποίο σας αξίζει να είναι.

Συγνώμη, συγνώμη που χρειάζεται να μεγαλώσετε σε ένα κόσμο όπου κάτι τέτοιο υπάρχει ακόμα» ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχεις μια κατανόηση, αλλά μια κατανόηση ως μάθημα ιστορίας, όχι ως η πραγματικότητά σου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:41