16/07/2020 16:08:27

Από το Star Wars στο Black Lives Matter: Η συγκλονιστική ομιλία του John Boyega (Videos)

Από το Star Wars στο Black Lives Matter: Η συγκλονιστική ομιλία του John Boyega (Videos) - Media

 

Στην τελευταία τριλογία του Star Wars ο John Boyega, ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός, υποδύθηκε τον FINN έναν στρατιώτη του φασιστικού Νέου Τάγματος, που αυτομολεί και συνεργάζεται με την Αντίσταση.

Στην πραγματική ζωή ο John Boyega βγήκε μαζί με χιλιάδες άλλους Βρετανούς στο Hyde Park, όπου άρπαξε μια ντουντούκα και μίλησε από καρδιάς με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

 

«Οι ζωές των μαύρων πάντα μετρούσαν. Πάντα ήμασταν σημαντικοί. Πάντα μετρούσαμε. Πάντα επιτυγχάναμε, παρά τις δυσκολίες. Και τώρα είναι η ωρα. Και εγώ δεν θα περιμένω», είπε συγκινημένος ο ηθοποιός.

 

«Κάθε μαύρος θυμάται την πρώτη φορά που του υπενθύμισαν ότι είναι μαύρος. Θυμόμαστε. Κάθε ένας από εμάς το θυμάται αυτό» είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Στο τέλος μάλιστα σημείωσε με χιούμορ, αλλά και τρομερή ένταση: «Δεν ξέρω αν θα έχω καριέρα μετά από αυτό. Αλλά να πάει να γ@@@θεί».

 

Πάντως, καριέρα θα έχει, καθώς το επίσημο Twitter του Star Wars έσπευσε να τον στηρίξει, αν και πρέπει να σημειώθεί ότι ο Boyega είχε στοχοποιηθεί από ακροδεξιούς όταν πρωταγωνιστούσε στις ταινίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.