search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:11
MENU CLOSE

Ιωάννα Μάνδρου: «Χωρίς τα σκυλιά μου δε θα είχα σωθεί από την κατάθλιψη» (Photos)

05.06.2020 10:02
Νίκαια: Λιγοστές οι ελπίδες για να κρατηθεί στη ζωή ο σκύλος που μαχαίρωσε καθηγητής (Photos/Video) - Media

 

Η Ιωάννα Μάνδρου, είναι δημοσιογράφος και λάτρης των ζώων. Με ένα συγκινητικό κείμενό της στο zoon.gr, ανοίγει την καρδιά της και χωρίς περιστροφές, γράφει για τα σκυλάκια και τα γατάκια της, που την έσωσαν από την κατάθλιψη. Για την ανιδιοτελή αγάπη τους και για τη συντροφιά τους, που χωρίς αυτή, όπως λέει, είμαστε συναισθηματικά μπακούρια.

“Είμαι από τους τυχερούς.Τους πολύ τυχερούς. Μεγάλωσα σε χωριό και μεγάλωσα με κατοικίδια. Γατούλες, σκυλάκια, κατσίκες, γαϊδουράκι και κότες.

Και μένα και την αδελφή μου, η σχέση μας με τα ζώα μας καθόρισαν.

Οι πιo αισιόδοξες και ζεστές μνήμες της παιδικής μου ηλικίας έχουν μέσα ή γάτα (κυρίως γάτα) ή το σκύλο μας. Το χειμώνα με το πολύ το κρύο, στο κρεβάτι κοιμόμασταν η γιαγιά μας, εμείς οι δυο και η γατούλα μας. Πάντα.

Τα γατάκια σε διάταξη social distancing (photo Ιωάννα Μάνδρου)

                                Τα γατάκια σε διάταξη social distancing (photo Ιωάννα Μάνδρου)

 

Πέρασαν τα χρόνια, στην Αθήνα για σπουδές, και μετά η προσπάθεια επαγγελματικής καταξίωσης, δεν ξέρω γιατί με απομάκρυναν από τα ζώα.

Πριν από 14 χρόνια, όταν ο Ευθύμης μου, κληρονόμησε ένα εξοχικό στο Λαύριο, αμέσως πήραμε σκυλάκι. Από φιλοζωική, μαύρο, θηλυκό, ζει ακόμα και είναι η αγαπημένη μας Μπέλα.

 Η Μπέλα, ήταν αδεσποτάκι που φιλοξενούνταν σε φιλοζωική. Είναι μαζί 14 χρόνια. (photo Ιωάννα Μάνδρου)

 

Το Λαύριο ήταν η αφορμή. Εχουμε τέσσερα σκυλάκια, είχαμε και τη Τζόυς μας, αλλά έφυγε νωρίς, και πολλές πολλές γατούλες.

Η εμπειρία μου τόσα χρόνια, γιατί ασχολούμαι, όσο μπορώ και με τα ορφανά του δρόμου, τα ζωάκια χωρίς κηδεμόνα, τα αδέσποτα που λέμε, είναι η εξής.

Μας προσφέρουν πάρα πολύ περισσότερα από όσα εμείς. Αν δεν είχα τα γατούλια μου και τα σκυλάκια μου δεν θα είχα σήμερα την ψυχική ισορροπία που έχω. Δεν θα είχα σωθεί από την κατάθλιψη.Δεν θα είχα εμβαθύνει σε πολλά.

Ο Μπίλης έτοιμος για βόλτα στη βροχή. Η Ιωάννα και ο Ευθύμης τον βρήκαν με σπασμένο πόδι στην πλατεία Κολωνακίου. Όπως λέει, δεν τον αναζήτησε κανείς και στάθηκαν τυχεροί. Είναι μαζί 10 χρόνια. (photo Ιωάννα Μάνδρου)

 

Δεν είναι μόνον η συντροφιά τους. Είναι το απάγκιο τους στη ζωή, είναι η απόδειξη της αγάπης, η αφοσίωση τους. Δεν σε κρίνουν, δεν σε απορρίπτουν, θέλουν μονάχα να τα αγαπάς.Πολύ σπουδαία πράγματα.

Ακούω που λένε πολλοί, έχω πολύ τρέξιμο, δεν προλαβαίνω να έχω σκύλο. Δεν το συμμερίζομαι. Μια απόφαση είναι, απόφαση ζωής. Είναι χαρά η φροντίδα του σκύλου, είναι ζωή το περπάτημα και η βόλτα του.

Να σε περιμένει όταν γυρίζεις. Και όσοι έχουν παιδιά δεν το συζητώ. Απαραίτητο. Ένα έχω να πω. Μετάνιωσα τα χρόνια που δεν είχα την παρέα τους. Μετάνιωσα. Και κάτι ακόμα. Χωρίς τη συντροφιά τους είμαστε συναισθηματικά μπακούρια. Γιατί η αγάπη τους δεν έχει όμοια”.

Πηγή: zoon.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10